}
abonneren

MagazinePlaza

Altijd al eens een hoofdredacteur willen zijn van een blad? Dat is nu makkelijker dan ooit. Op internet zijn diensten te vinden waar je met een paar muisklikken een heus magazine in elkaar draait.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • veel sjablonen
  • optie Eigen pagina
  • keuze tussen kwaliteiten
  • Minpunten
  • prijs

Bij deze dienst maak je een tijdschrift op met sjablonen van MagazinePlaza, die er heel professioneel uitzien. Er zijn vier categorieën: neutraal, zakelijk, romantisch en sportief. In elke categorie vind je meerdere sjablonen. Of je nu een blad met vooral beeld of juist veel tekst wilt maken, er is altijd wel een geschikt exemplaar te vinden. Naast gewone pagina’s voor het binnenwerk zijn er ook de speciale pagina’s, zoals inhoudsopgave en cover.
Ook al heeft MagazinePlaza veel sjablonen in de aanbieding, er zit wel een nadeel aan deze opzet. Wil je een vetgedrukte inleiding op een bepaalde plek? Dit kun je helaas niet toevoegen aan zo’n sjabloonpagina. De sjablonen zijn zonder twijfel door professionele ontwerpers gemaakt en met wat simpele muisklikken maak je een fraai ogend magazine. Wil je toch naar eigen inzicht een pagina maken, dan is er de optie Eigen pagina. Daar upload je een pagina die je zelf hebt gemaakt, bijvoorbeeld in Photoshop of Word. Als je alle pagina’s hebt ontworpen, volgt het samenstellen van het magazine. Hier bepaal je de volgorde van de pagina’s door ze te verslepen.
De magazines zijn te bestellen in vier kwaliteiten, beginnend bij Brons en via Zilver en Goud eindigend bij Glossy. De eerste variant is geniet en heeft een matte omslag. Duurdere varianten hebben een zijdeglans of glanzende omslag. De duurste variant is gelijmd. Houd er rekening mee dat dit € 39 per blad kost (minimaal 32 pagina’s) bij oplage 1. Bij oplage 10 kost deze uitvoering ruim € 22 per stuk. De bronzen uitvoering kost € 19,50 bij oplage 1 (acht pagina’s). Bestel je er vijftig, dan ben je nog maar € 3,22 per stuk kwijt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: magazineplaza

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI