}
abonneren

Fotoservice.nu

Altijd al eens een hoofdredacteur willen zijn van een blad? Dat is nu makkelijker dan ooit. Op internet zijn diensten te vinden waar je met een paar muisklikken een heus magazine in elkaar draait.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • gebruiksgemak
  • glanzend fotopapier
  • online viewer
  • Minpunten
  • geen lange artikelen
  • niet flexibel

Bij deze site kun je niet alleen een magazine laten drukken, maar ook opmaken. Dat begint met het uploaden van foto’s. De site gaat er zelfstandig mee aan de slag en na enkele minuten krijg je het resultaat te zien. Vervolgens kun je het tijdschrift bewerken. Vind je dat een foto op een verkeerde plaats terecht is gekomen? Met een paar muisklikken verander je het. Ook teksten kun je wijzigen.
Helaas biedt het systeem weinig flexibiliteit. Je kunt geen teksten of foto’s plaatsen op plekken waar Fotoservice.nu dat niet heeft bedacht. Een pagina volledig naar eigen inzicht indelen, is al helemaal onmogelijk. Je zit vast aan de sjablonen van Fotoservice.nu. Die zien er wel professioneel uit, maar misschien had je iets anders in gedachten. Zeker als je veel tekst wilt gebruiken, zijn de mogelijkheden erg beperkt. Bij deze dienst maak je een blad waar het draait om foto’s. Op een enkele pagina kun je iets meer tekst kwijt, maar geen lange artikelen: Fotoservice.nu is dus niet voor iedereen geschikt. Daar tegenover staat een groot gebruiksgemak: met een paar muisklikken heb je al een magazine gemaakt. Fotoservice.nu plaatst op de voorlaatste pagina een logo van zichzelf, die niet weg te krijgen is.
De magazines kun je bestellen vanaf één stuk, maar vijftig stuks is ook mogelijk. De prijs wordt niet lager bij een hogere oplage: € 5,95 per stuk. Daar komen nog wat verzendkosten bij. Wij ontvangen ons blad binnen enkele dagen. Opvallend is het gebruik van glanzend fotopapier, waardoor de kleuren fraai ogen. Over het algemeen worden magazines op wat minder glanzend papier gedrukt (afgezien van de cover). Een aardig extraatje is dat je het blad ook online kunt inzien. Met een fraaie viewer blader je door het blad. Deze virtuele uitgave kun je ook op een eigen site en op Facebook of Hyves plaatsen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: fotoservice

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI