Amazon wil bestellingen bezorgen per drone

De populaire internetwinkel Amazon heeft dit weekend plannen aangekondigd om pakketjes voor klanten te willen bezorgen met vliegende, op afstand bestuurbare drones. De nieuwe bezorgmogelijkheid moet in de komende jaren geïntroduceerd worden.

Een groot voordeel van deze nieuwe bezorgmethode, Prime Air genaamd, is dat pakketjes binnen een half uur bij de klant moeten zijn. Dit vertelt Amazon in een persverklaring. Het duurt nog wel enkele jaren om de drones te ontwikkelen, maar in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes vertelt Amazon-topman Jeff Bezos dat de nieuwe bezorgmethode al wel druk getest wordt.

Niet alle bestellingen zullen af te leveren zijn door de drones: de gewichtslimiet voor pakketjes is 2,3 kilo en de bestellingen kunnen alleen per drone worden bezorgd in een straal van ruim zestien kilometer rondom een distributiecentrum van Amazon. Ongeveer 86 procent van de bestellingen op Amazon.com valt binnen deze limieten. Uiteraard wil Amazon de bezorgdienst allereerst alleen in de Verenigde Staten uitrollen.

“Het gaat werken, het zal gebeuren en het wordt heel erg leuk”, zegt Bezos in het interviewprogramma. Het duurt nog vier tot vijf jaar voordat de eerste pakketjes per Prime Air verstuurd gaan worden, omdat het internetbedrijf nog werkt aan de veiligheid van de bezorgingen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet eerst goedkeuring geven voordat de drones mogen opstijgen en landen in de VS.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: amazon, drones