}
abonneren

6 Tips voor Internet Explorer 7

Tabbladen sluiten, Meest recente tab, Rss vaker bijwerken, Alle sites in beeld, Tabbladen verplaatsen en Tegelijk downloaden.1) Tabbladen sluiten

Hebt u diverse tabbladen openstaan in IE en wilt u maar één tabblad behouden? Dan hoeft u niet alle overbodige tabbladen één voor één te sluiten. U rechtsklikt gewoon op het tabblad dat u wilt behouden en kiest voor Andere tabbladen sluiten. Dat kan nog sneller door het tabblad dat u wilt houden actief te maken en Ctrl+Alt+F4 in te drukken.

2) Meest recente tab
Drukt u in Internet Explorer 7 op Ctrl+Tab, dan verschijnt het volgende tabblad. Hebt u echter een hoop tabbladen openstaan en werkt u met een beperkt aantal daarvan, dan kan het handiger zijn als u met Ctrl+Tab naar het meest recente tabblad overschakelt. Om het gedrag van deze toetscombinatie te veranderen klikt u op Extra, Internetopties. Open het tabblad Geavanceerd en zet een vinkje
bij de optie Meest recente volgorde gebruiken tijdens het schakelen tussen tabbladen met Ctrl+Tab.

3) Rss vaker bijwerken
De rss-feeds waarop u via Internet Explorer bent geabonneerd, worden standaard eenmaal per dag bijgewerkt. Omdat u deze feeds waarschijnlijk gebruikt voor het laatste nieuws, is dat veel te weinig. Klik daarom op Extra, Internetopties. Selecteer het tabblad Inhoud en klik naast Feeds op Instellingen. Naast Regelmaat kunt u de standaardinterval instellen.

4) Alle sites in beeld
Internet Explorer heeft een functie waarmee u voorbeelden te zien krijgt van alle webpagina's. U activeert deze weergave met de toetscombinatie CTRL+Q. Klik vervolgens op een van de voorbeelden om het desbetreffende tabblad te openen of gebruik de toetscombinatie nogmaals om de weergave te sluiten.

5) Tabbladen verplaatsen
Wanneer u in Internet Explorer 7 verschillende tabbladen hebt openstaan, dan kan het gebeuren dat ze niet in de door u gewenste volgorde staan doordat u de websites willekeurig hebt geopend. U verandert de volgorde van de tabbladen door met een ingedrukte muisknop op een tabblad te klikken en hem vervolgens naar een andere positie te slepen. Deze tip werkt ook in Firefox.

6) Tegelijk downloaden
Internet Explorer is een prima browser, maar kan vreemd genoeg maar twee bestanden tegelijk downloaden. Via een instelling in het register kunt u dit aantal verhogen.

Open de registersleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\
Windows\CurrentVersion\Internet Settings.

Maak hier een nieuwe 32-bit DWORD-waarde aan die u MaxConnectionsPer1_0Server noemt. Dubbelklik op de waarde en tik hoeveel bestanden u tegelijk wilt downloaden. Maak vervolgens nog een 32-bit DWORD-waarde en noem die MaxConnectionsPerServer. Geef deze waarde als waardegegevens hetzelfde getal als de vorige aangemaakte waarde. Sluit de register-editor en start Internet Explorer opnieuw op om de verandering door te voeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI