Onderweg in alle comfort van muziek en films genieten zonder gestoord te worden door hinderlijk omgevingsgeluid: het is een kolfje naar de hand van een degelijke noise cancelling-hoofdtelefoon.

De Denon AH-NCW500 ziet er op het eerste zicht wat eenvoudig uit, maar schijn bedriegt: samen met de Sennheiser biedt deze hoofdtelefoon meer functionaliteit dan de andere sets in deze test. Met de zilverkleurige ringen op de zijkanten kan je onder meer het volume regelen, tracks skippen of de headset bedienen door eraan te draaien of op te drukken. Dat werkt best intuïtief, al valt het niet mee om alle combinaties te onthouden. Alleen het knopje voor de noise cancelling is minder doordacht geplaatst: het zit helemaal onderaan de linkeroorkap, waardoor het slecht bereikbaar is.

Ook de Denon maakt gebruik van een ingebouwde batterij die zowel de noise cancelling als de bluetooth-verbinding van stroom voorziet. De accu kan opgeladen worden via usb, maar een netadapter levert Denon niet mee. Met alle functies geactiveerd houdt de batterij het zo’n 10 uur vol, en circa 25 uur (met geactiveerde noise cancelling) wanneer je het meegeleverde audiokabeltje gebruikt. Leuk om te weten is dat Denon ook een app aanbiedt voor deze hoofdtelefoon, met daarin onder meer een goede EQ-functie.

De AH-NCW500 rust op de oren, maar toch zit hij uitermate comfortabel. De draaibare kappen maken het bovendien makkelijker om deze compacte set te transporteren in het bijhorende draagtasje.

De elektronische noise cancelling lijkt niet zoveel toe te voegen aan de prima passieve demping van deze hoofdtelefoon, waardoor de totale isolatiewaarde lager is dan bij de overige modellen. En de klank? Die is vooral toegespitst op liefhebbers van stevige bassen, want die worden duidelijk benadrukt wanneer de NCW500 draadloos wordt gebruikt. Met het meegeleverde kabeltje levert de set juist een dof en levenloos geluid, niet doen dus.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

erg uitgebreide functionaliteit

comfortniveau

app

Minpunten

geluidsbalans

weinig efficiënte noise cancelling

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten