GoPro gaat drones maken

GoPro, de maker van de populaire draagbare camera's, gaat zelf drones bouwen. Dat melden bronnen bij de meestal goed geïnformeerde Wall Street Journal. Die moeten vooral voor consumenten geschikt zijn, en gaan tussen de 500 en de 1,000 euro kosten.

De drones moeten eind 2015 op de markt komen. Ze gaan dan iets meer kosten dan de AR-drones van Parrot, maar krijgen nog steeds een schappelijke prijs mee die interessant is voor consumenten.

Camera's

Naar verwachting gaat de focus van de drones vooral op de camera van de vliegende robotjes gaat liggen. GoPro staat nu al bekend om zijn stevige camera's die vooral in extreme sporten worden gebruikt. Verder is er nog maar weinig bekend over de drones, behalve dat die op helikoptertjes gaan lijken met 4 propellers, en dat ze een camera krijgen. Overigens kun je op veel bestaande drones nu al een GoPro monteren.

Concurrentie

Als GoPro de markt betreedt, krijgen de andere drone-fabrikanten er een geduchte concurrent bij. Op dit moment wordt het leeuwendeel van de drones gemaakt door Parrot en DJI, die met de AR en de Phantom gelijk de bekendste modellen hebben. Een handjevol andere makers probeert er ook voet aan de grond te krijgen, maar dat lukt niet erg goed. GoPro is echter al een grote speler op de cameramarkt, en het heeft de naam en de reputatie mee.

Slimme zet

De move in de drone-markt is ook voor GoPro een slimme zet. Hoewel het bedrijf inmiddels al een hoop camera's heeft verkocht (2,4 miljoen vorig jaar) ziet het wel de concurrentie van andere bedrijven die ook goedkope camera's maken.

GoPro wilde niet reageren op de geruchten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: drone, drones, parrot, dji, parrot ar, dji phantom