Google komt met eigen router

Google komt met een eigen router, die kinderlijk eenvoudig te installeren moet zijn en via een app te bedienen is. De OnHub moet voor 200 dollar (180 euro) in de winkel komen.

De router wordt bediend met een app (voor Android en iOS), waarmee je in één keer kunt zien welke apparaten er verbonden zijn met het apparaat. Ook het instellen van nieuwe apparaten en het installeren van de router moeten met de app een stuk simpeler worden.
 

IoT-applicaties

Daarnaast is de router niet alleen geschikt voor wifi, maar ondersteunt het apparaat ook bluetooth Smart Ready, wifi 802.15.3, en Googles eigen IoT-protocol Weave. Daarmee zijn straks allerlei slimme apparaten toe te voegen aan de router.

Intern heeft de OnHub ook 4 GB aan opslagruimte zodat er periodiek updates van het besturingssysteem kunnen worden binnengehaald.
 

Mooi uiterlijk

Belangrijker dan de features is misschien wel het uiterlijk van de router. Die ziet er namelijk erg mooi uit, als een apparaat dat je ook daadwerkelijk graag in je huis wil hebben. Routers zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van het huishouden, maar zijn voor nog erg lelijk waardoor je ze het liefst ergens diep weg wil stoppen.
 

Kabels

De OnHub is een donkerblauwe koker, met een lichtgevende ring die de netwerkstatus weergeeft. In het apparaat worden kabels ook beter weggewerkt zodat ook daar geen wirwar meer ontstaat.

De router komt voor 200 dollar te koop, maar kan nog niet in Nederland besteld worden. Het is niet bekend of het apparaat straks in ons land te koop komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: google, router, onhub, google onhub