}
abonneren

Rovio neemt Futuremark Games over

Rovio, de ontwikkelaar achter Angry Birds, neemt Futuremark Games over. De bestaande intellectuele eigendommen, waaronder de gamefranchises Shattered Horizon en Unstoppable Gorg, blijven bij Futuremark.

Naast het ontwikkelen van benchmarksoftware heeft Futuremark ook enkele games uitgebracht. Het werk dat het bedrijf verzette  voor benchmarkpakket 3DMark leidde in 2009 tot het uitbrengen van de first person shooter Shattered Horizon. Games zijn echter nooit de core business van Futuremark geworden en werden ook niet op grote schaal uitgebracht.

Rovio, net als Futuremark van Finse origine, breidt zijn gamesimperium langzaam uit. De ontwikkelaars van Futuremark kunnen wellicht ingezet worden voor het programmeren van grafisch intensieve games. Rovio's huidige portfolio bestaat vooral uit casual games, voornamelijk de verschillende Angry Birds-varianten.

Futuremark gaat zich na het afstoten van de gamesdivisie weer richten op benchmarkontwikkeling. Dit jaar moet er nog een nieuwe versie van 3DMark uitkomen die voor verschillende platformen (pc, tablet) toch een vergelijkbaar resultaat moet leveren. Ook een opvolger van PCMark staat op de planning.

Bron: Rovio

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Games

Tags: futuremark, Angry Birds, Rovio

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR