}
abonneren

Need for Speed Most Wanted

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Racen is niets nieuws in de Need for Speed-reeks en ook politieachtervolgingen kennen we al (Hot Pursuit). EA heeft dat oude element weer van stal gehaald.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Als je begint met je straatracecarrière zie je eerst een aantal flashbacks met races waarin je sterk opgevoerde BMW verliest van de koning van de straatracewereld. Waarom? Omdat hij aan je auto heeft geprutst! Maar gelukkig is Mia er. Zij brengt je naar een autodealer waar je een auto kunt kopen. Nu moet je jezelf omhoog werken op de blacklist: de lijst waar de vijftien meest beruchte straatracers op staan. Voordat je elke tegenstander op de lijst kunt uitdagen moet je eerst een aantal races voltooien en een stapel boetes verzamelen.

Underground

Eigenlijk is Most Wanted praktisch hetzelfde als de vorig jaar uitgebracht Need for Speed Underground 2, maar dan met andere auto's en een andere stad. Zo kun je ook hier je auto upgraden en aanpassen in shops verspreid over de stad. Ook is er een aantal racemodi direct overgenomen van Underground 2, zoals Sprint, Circuit, Drag, en Lap knockout. Nieuwe racemodi zijn er ook, namelijk Tollbooth en Speed Trap Race. Bij Tollbooth race je tegen de klok en moet je binnen een bepaalde tijd door verschillende tolpoortjes scheuren. Met Speed Trap Race is het de bedoeling met een zo hoog mogelijk snelheid geflitst te worden. Dat is zelfs belangrijker dan als eerste finishen.

Politie

Ondanks dat het een oud element is, geeft de politie het spel de meeste vernieuwing. Als je berucht genoeg bent, hebben zij het op je voorzien en moet je proberen uit hun handen te blijven. Moet je in het begin nog je best doen om de aandacht van oom agent te krijgen, naarmate je stijgt op de blacklist wordt het steeds moeilijker ze te ontvluchten. Om de politie kwijt te raken kun je door een op de kaart aangegeven 'pursuit breaker' rijden. Vaak is dat een watertoren of steiger die instort zodra je eronderdoor bent gereden, zodat de politie er niet meer door kan. Kleine overtreders worden alleen achternagezeten door normale politievoertuigen, maar naarmate je gewilder bent zal de politie zwaarder geschut inzetten. Rijd je dan nog in een niet opgevoerde auto, dan is het moeilijk om de politie voor te blijven. Echter, de politie is soms zo dom dat je ze al kwijtraakt op een recht stuk weg. Ook kun je de politie kwijtraken door snel een aantal bochten te maken.

De garage

Garages zijn door het hele gebied aangegeven op je radar. Je kunt in elke garage je auto zowel qua uiterlijk als prestaties upgraden. Als je iemand van de blacklist hebt verslagen kun je kiezen uit een aantal troefkaarten. Zo kun je zijn auto krijgen, een bepaald bedrag aan contanten, een exclusieve upgrade aan je auto, of een 'verlaat de gevangenis zonder te betalen'-kaart. Vooral het inpikken van de auto van je tegenstander is leuk, omdat die vaak een stuk sneller is dan jouw zwaar opgevoerde budgetauto. Zo kregen wij een Porsche naast onze zwaar opgevoerde Fiat Panda. Ondanks dat onze Panda de Porsche had verslagen is de Porsche toch stukken sneller. Exclusieve onderdelen die je kunt krijgen zijn zogenaamde 'custom-made' onderdelen. Deze geven je auto meer vermogen of wendbaarheid.

Gameplay

Het racen door de wereld van Most Wanted is goed te doen. Het besturen van de auto gaat soepel, maar je merkt ook dat de makers hun best hebben gedaan het rijgedrag van de auto's onderling te laten verschillen. Zo is de Porsche moeilijk recht te houden tijdens het optrekken, maar de Fiat Punto is moeilijk bestuurbaar bij hoge snelheden. Je auto is uit te rusten met een turbo genaamd NOS. Deze laadt zichzelf na gebruik langzaam op, zodat je hem tijdens de race nog een keer kunt gebruiken. Een nieuwe toevoegingen aan het spel is de Speedbreaker. Dat is een soort Bullit-time voor racen waarin tijdelijk alles in slowmotion te zien is. Dat geeft je de kans om met extreem hoge snelheden erg krappe bochten te nemen of smalle steegjes in te rijden. Echt vaak heb je die functie helaas niet nodig. De circuits zijn zoals we gewend zijn van Need for Speed: snelle krappe bochten en veel mogelijkheden om je tegenstanders af te snijden. Minpunt is wel dat de circuits transparant afgebakend zijn waardoor je soms nietsvermoedend tegen een onzichtbare muur aanrijdt.

Conclusie
We hebben het allemaal al eens eerder gezien, maar toch heeft Need for Speed Most Wanted genoeg leuke elementen om de arcaderacegamer bezig te houden. Fans van de reeks zullen smullen van de vette races en snoeiharde achtervolgingen. Most Wanted misstaat niet in de Need for Speed-reeks.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI