}
abonneren

King Kong

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het tijdloze verhaal van de film is waarschijnlijk bekend; aap vindt vrouw, aap wordt verliefd op vrouw, vrouw houdt van andere man, aap raakt vrouw kwijt, aap vindt vrouw, aap gaat dood.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In het spel King Kong speel je twee rollen: de reuzenaap zelf én de acteur Jack Driscoll. Samen met de mooie actrice Ann Darrow, je grote liefde, en de gesjeesde Carl Denham moet je als Jack proberen te overleven op Skull Island, een onheilspellend oord waar de tijd heeft stilgestaan.
Het spel volgt de verhaallijn van de film zeer nauw. Dit is begrijpelijk, maar je bent daardoor wel zeer beperkt in je keuzevrijheid. Je kunt niet, zoals bijvoorbeeld in het spel Far Cry, op eigen houtje Skull Island verkennen. Je dient achter de andere hoofdpersonen aan te lopen en dezelfde weg volgen. Hierdoor hadden wij af en toe het gevoel dat we meer een figurant waren die mee mocht doen met de grote jongens, dan de hoofdpersoon in een verhaal.

Trial by error

King Kong combineert de spelelementen van drie genres games: first-person-shooters, vechtspellen en adventure games. Je moet niet alleen alle tegenstanders op je weg neerschieten om verder te komen, maar ook een aantal puzzels oplossen. De puzzels bestaan uit een aantal stappen die je in een bepaalde volgorde moet doorlopen. Je kunt niet tussentijds het spel opslaan. Hierdoor moet je elke keer van vooraf aan beginnen wanneer je tijdens een van de stappen doodgaat. Dit spelconcept van 'al doende leert men' is achterhaald, omdat het frustrerend is voor de speler. We hadden van een nieuw spel als King Kong beter verwacht.

Kong!

In de rol van Kong wordt de nadruk van het spel verlegd naar dat van een episch vechtspel. Kong is niet bijster intelligent en dus lost hij alle 'uitdagingen' op door er zo hard mogelijk op te slaan. Een extra complexiteit in die gevechten is dat je Kongs grote liefde Ann in leven moet zien te houden.

Ecosysteem

Een nieuw element in King Kong is het aanwezige ecosysteem. Alle prehistorische dieren die op Skull Island leven hebben hun eigen plaats in de voedselketen. Je kunt deze rangorde gebruiken om de aandacht van grote roofdieren af te leiden, of om valstrikken voor je vijanden op te zetten. Dit ecosysteem is een goede toevoeging aan het spel, omdat het voorkomt dat alle tegenstanders in het spel alleen door jou gedood kunnen worden, en het zorgt ervoor dat puzzels soms op verschillende manieren zijn op te lossen.

Indrukwekkend

Grafisch ziet het spel er mooi uit. Tijdens je tocht over Skull Island passeer je een aantal imposante vergezichten, afgronden, watervallen en oude tempels. De omgeving ziet er realistisch uit, waardoor je echt het idee hebt dat je door een tropisch oerwoud loopt. Het spel weet ook de reusachtige dieren indrukwekkend neer te zetten. Wanneer je in het wild een T-Rex tegenkomt of face-to-face komt te staan met King Kong, dan gaan je nekharen overeind staan. En wanneer je met Kong de strijd aangaat met de machtige T-Rex, dan trilt de aarde en heb je echt het idee dat er een titanenstrijd losbarst.
Minder is dat veel van de omgevingen er hetzelfde uitzien. Skull Island bestaat grotendeels uit groen gras en grijze rotsen en soms kun je door al die eenvoud het spoor bijster raken. Wanneer je de andere teamleden kwijtraakt, dan stopt de verhaallijn en deze gaat pas weer verder wanneer je je teamleden hebt teruggevonden. Je dient je teamleden dus goed in de gaten te houden!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ecosysteem.
  • Skull Island.
  • Spelen als King Kong.
  • Ouderwetse manier om puzzels op te lossen.
  • Eentonige omgeving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI