}
abonneren

Boiling Point - Road to Hell

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Saul Meyers, een veteraan uit het vreemdelingenlegioen, leidt een rustig leventje, totdat het tijdschrift waarvoor zijn dochter werkt hem opbelt.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sauls dochter Lisa, journaliste, wordt vermist in Zuid-Amerika en heeft al tien dagen niets van zich laten horen. Saul twijfelt geen moment en pakt zijn spullen; op naar Puerto Sombra om Lisa te vinden! Hij gaat door tot hij haar gevonden heeft. Sterker nog: hij gaat door tot het kookpunt.

Een mix van FPS en RPG

Boiling Point is een combinatie van genres. Op het eerste gezicht lijkt het een first person shooter (fps) maar al snel komen er adventure-achtige rpg-elementen (roleplaying game) bij. Zo kunt u een lijst opvragen met allerlei statistieken. Hierop staat vermeld hoe ervaren u bent in technologie, maar ook ziet u uw vaardigheden met diverse soorten wapens. Hoe meer u met een wapen omgaat, hoe beter u wordt en hoe vaker u raak schiet. In het begin is dat best lastig, zelfs als u de vijand duidelijk in het vizier hebt. In Boiling Point draait het echter niet alleen om schieten. U moet vooral met mensen praten en informatie inwinnen over Lisa's verdwijning. De hulp in Puerto Sombra is echter zelden gratis en u zult regelmatig moeten betalen om dingen voor elkaar te krijgen, en dat geld moet u verdienen. Deze mix van adventure, rpg en fps is aardig goed gelukt.

Een immense omgeving

Boiling Point kent geen levels en daardoor ook geen laadtijden tussen de levels. Aan het begin van het spel wordt de complete spelwereld, die wel 625 vierkante kilometer beslaat, in één keer geladen. De spelomgeving is gigantisch en je hebt 100 procent bewegingsvrijheid. Daarom is het maar goed dat er diverse vervoermiddelen te vinden zijn.
Je begint met de auto van je dochter, maar kan snel aan betere wagens komen, hetzij via de autohandelaar, hetzij door een bestuurder zijn auto uit te schieten. Deze laatste optie maakt je natuurlijk niet populair, maar het scheelt wel geld! Je kunt maar een beperkte uitrusting meeslepen en daarom is het handig dat je ook spullen in de achterbak van je auto kunt stoppen. Behalve auto's zijn er helikopters en boten verkrijgbaar.

Puerto Sombra is een stadje midden in de jungle van Zuid-Amerika. In deze spelwereld zijn bijna geen vaste gebeurtenissen en er zijn geen standaard good en bad guys. Er zijn zes partijen met elk een eigen agenda: regering, guerrilla, maffia, indianen, bandieten en CIA. Dan zijn er ook nog de burgers die voornamelijk onschuldige slachtoffers zijn. Bijna alles is te koop, van wapens tot vriendschap, en om verder te komen zal je respect en vooral geld moeten verdienen. Hiervoor moet je missies uitvoeren voor partijen naar keuze. In het begin is je band met alle partijen neutraal, maar dat verandert al snel na een paar voltooide missies; het is onmogelijk iedereen te vriend te houden. Help je de een, dan raakt de ander ongetwijfeld 'geïrriteerd'.

Realisme

De game streeft realisme na, wat vaak in je nadeel werkt. Zo is een auto met vier lekke banden een ramp om te besturen en is lopen met gewonde benen een crime.
Je kunt jezelf verzorgen met medicijnen, maar als je deze te vaak gebruikt word je resistent. Zo nu en dan de dokter bezoeken is dan ook verstandig. Dit realisme is goed doordacht, maar soms staat het de speelbaarheid wel in de weg.

Conclusie
Ondanks het standaardverhaal is de gameplay heel verfrissend. Voor fps-liefhebbers die ook van rpg's houden is Boiling Point een absolute must. Voor hardcore rpg'ers is de game minder toegankelijk. Ook voor hen die gewoon willen knallen is Boiling Point niet geschikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI