}
abonneren

Angry Birds: één miljard downloads

Angry Birds doorbreekt weer een nieuw record. Op 30 april brak Angry Birds Space het record voor de bestverkopende game aller tijden, door 50 miljoen downloads te noteren in 35 dagen. Ontwikkelaar Rovio komt nu met een nieuw persbericht, waarin ze beweren dat Angry Birds inmiddels één miljard keer gedownload is.

Rovio verklapt niet hoe ze dit aantal precies berekend hebben; vermoedelijk gaat het om alle Angry Birds-titels voor alle besturingssystemen bij elkaar. Angry Birds is beschikbaar op iOS, Android, Windows Phone, Palm Pre, Symbian, Windows, Mac, Facebook en de meeste gameconsoles.

Overigens houdt Rovio zich niet alleen met boze vogels bezig. Speciaal voor het doorbreken van de één-miljard-grens heeft de ontwikkelaar een filmpje gemaakt, waarin aan het einde een bekend figuurtje te zien is: Casey, van Casey's Contraptions. Het interessant is dat dit spelfiguur geen uitmaakt van het intellectueel eigendom van Rovio. Er wordt dus inmiddels druk gespeculeerd of Rovio ingehuurd is om een vervolg te maken op de Casey's Contraptions-game, of dat de ontwikkelaar ook meteen de rechten op het figuurtje heeft opgekocht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Games

Tags: Angry Birds, Rovio

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR