Zeven simpele fotografiehacks die interessante resultaten opleveren

Vind je het leuk om af en toe zelf aan de slag te gaan als fotograaf? Met deze hacks laat fotograaf Leo Rosas voor fototijdschrift COOPH zeven simpele manieren zien die interessante resultaten opleveren.

Zo kun je een eggtimer aan een Gopro vastmaken en zo een bewegende time-lapse creëren. En wist je dat je met een plastic zakje, een paar stiften in verschillende kleuren en een elastiekje zonder Photoshop de mooiste effecten kunt creëren? Hetzelfde geldt voor vaseline op je lens.

Knutselen

Daarnaast laat fotograaf Leo je zien hoe je met een flitser, een plastic bakje en aluminiumfolie een flash-diffuser maakt, hoe je met glas voor je lens of met een stukje uitgeknipt zwart papier nog twee andere filters creëert en hoe je met een stukje touw en een Tripod Mount zonder statief toch vlijmscherpe, onbewogen foto’s maakt.

Benieuwd hoe je dit allemaal doet? Bekijk het filmpje en ga zelf aan de slag. Heb je een foto gemaakt met een van deze trucjes? Laat het ons weten in een reactie, we zijn heel benieuwd naar het resultaat. 

Bron: COOPH

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: hacks, foto's, fotografie, timer, timelapse, fotograaf, flash-diffuser, leo rosas, trucjes