PT GUI 7.8

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het Engelstalige PT GUI is een panoramaprogramma van een Nederlandse ontwikkelaar. Hiermee kunt u foto's aan elkaar plakken voor panoramafoto's of zogenaamde 'Gigapixel' foto's. Met de 'gewone' versie komt u al een heel eind.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Hoewel het een professioneel programma is en heel veel mogelijkheden heeft, is de interface heel overzichtelijk. In drie stappen komt u tot het eindresultaat en dat is werkelijk verbluffend. Zou er toch een klein foutje ingeslopen zijn, dan is elke overlapping tot in het kleinste detail te corrigeren.

Het aanpassen van de gemeenschappelijke punten in een overlapping is vele malen handiger dan bij andere vergelijkbare programma's. Het proces van de montage behoort niet tot de snelste van de test, maar de rekentijd voor onze matrix van 12 foto's van 12 Megapixel is niet langer dan tien minuten. Hebt u echt een grote matrix, dan kunt u PT Gui ook 's nachts zijn werk laten doen, zodat u de volgende ochtend een puntgaaf en adembenemend resultaat op het scherm ziet.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • verbluffend resultaat
  • overzichtelijk
  • bij grote projecten traag
Met goed genomen bronfoto's en het juiste gereedschap is het maken van een matrixpanorama met een duizelingwekkend aantal pixels geen probleem meer, maar slechts een kwestie van geduld tijdens het rekenen van de computer. Voor simpele werkjes volstaan eenvoudige programma's, maar voor het echte werk is PT Gui toch eigenlijk het enige échte aangewezen programma.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's