Portrait Professional 8

Het is geen geheim dat foto's van sterren zijn bewerkt om ze mooier te laten lijken. Nu kunt u dit ook met uw eigen foto's doen, zodat u niet onder hoeft te doen voor beroemdheden als Jennifer Lopez en Tom Cruise.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Natuurlijk kunt u uw portretfoto's een grondige opknapbeurt geven met bijvoorbeeld Photoshop, maar voor de meeste fotobewerkingspakketten komt hier een hoop specifieke kennis bij kijken. Met Portrait Professional knapt u portretfoto's op met slechts enkele muisklikken.

Wanneer u uw foto hebt ingeladen, moet u enkele locaties selecteren, zoals de ogen, neus en mond. Heel nauwkeurig hoeft u niet te zijn. Daarna verschijnt er een draadmodel over de foto dat u in de juiste vorm moet verslepen. Dit is heel eenvoudig. Vanaf dat moment neemt de software het over. Na een analyse wordt de foto automatisch aangepast. Dit levert zelden het gewenste resultaat op, maar is een prima beginpunt om daarna uw eigen aanpassingen door te voeren.
Met behulp van diverse 'sliders' kunt u diverse kenmerken van de foto aanpassen, zoals kleuren en contouren van het gezicht. Het is verleidelijk om alle sliders op maximaal verbeteren in te stellen, maar dit resulteert in groteske cartoon-achtige taferelen. Gelukkig hebben de sliders in deze versie kleurzones gekregen. Zolang u met uw slider in de 'groene zone' blijft, is de verandering realistisch. Met beleid kunt u een adembenemende portretfoto creëren waarop zelfs uw betovergrootmoeder een schoonheid is. Een handig Before- en After-venster laten u precies zien welke wijzigingen u hebt doorgevoerd. Behalve contouren kunt u ook de kleur van de ogen veranderen en haarbossen voller maken. Zelfs als uw fotomodel al mooi is, maakt u haar nog mooier met Portrait Professional 8.

Pluspunten Conclusie
  • snel en gemakkelijk professionele resultaten
  • relatief lage prijs
Voor hobbyfotografen die met modellen werken, is dit een absolute aanrader. Wie echter met raw-bestanden werkt, heeft de duurdere Studio Edition nodig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's