Pictomio

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Pictomio.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met Pictomio hebben we problemen. We krijgen het op onze test-laptop (AMD Turion 64X2 met 1 GB en ATI onboard graphics) niet stabiel aan de praat. Het pakket blijft de grafische driver laten crashen. Eén keer kregen we zelfs het beruchte blauwe scherm te zien. Dat is jammer, want het pakket ziet er werkelijk prachtig uit. We geven het dan ook het voordeel van de twijfel.

De kracht van het pakket zit in het organiseren van uw fotocollectie. Het pakket kan albums en fotocategorieën maken. U kunt uw foto's gesorteerd op elke exif-waarde die in uw foto's aanwezig is laten weergeven. Op deze manier is het organiseren van uw collectie prima te doen. Het verkennen van uw foto's kan op diverse aantrekkelijke, driedimensionale manieren. Een optie in Pictomio is de geotagging-functie. Deze kan los worden aangeschaft.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • mooie gebruikersinterface
  • grote functionaliteit wat betreft fotobeheer
  • instabiel
  • aanpassen van foto's is beperkt
Pictomio is duidelijk gericht op het organiseren van uw collectie maar het aanpassen van foto's is met het pakket nauwelijks mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's