Photo Format Converter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Photo Format Converter (PFC) profileert zich als een product waarmee u simpel uw foto's uitgebreid kunt bewerken en daarna in wel honderd formaten opslaan. Wij vinden de software vooral erg onhandig.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

De eerste fase is het selecteren van de foto's die u wilt bewerken. Deze moeten naar een kleine lijst onder het 'verkennervenster' worden gesleept. Het lijstdeelvenster is erg klein en u kunt het niet vergroten. Ook de tweede stap, Bewerken, werkt behoorlijk omslachtig. 38 Opties tellen we hier! Alhoewel, alleen al het roteren komt vier keer voor. 'Vrij' roteren is een typisch voorbeeld van de vreemde manier van werken in PFC. U kunt een getal intypen, maar met de muis de afbeelding vasthouden en dan slepen zou prettiger zijn. Een klein pictogram met twee pijltjes in het tekstvak blijkt de oplossing; dát moeten we met de muis vasthouden en dán de muis bewegen.

De interface verspilt opvallend veel ruimte en is onduidelijk. Omdat er veel afwijkende keuzes zijn gemaakt in de bediening is het pakket niet gebruiksvriendelijk. Zoomt u bijvoorbeeld in of uit, dan wordt niet vermeld hoeveel u zoomt, noch is er de optie om weer naar 100% te gaan. De meeste filters werken met hetzelfde 'Bereik-balkje' zonder uitleg wat er gebeurt als u deze verschuift.

Het converteren is nogal ondergeschoven voor een functie die prominent in de naam voorkomt. Er zijn meer dan honderd bestandstypen, maar hebt u weleens gebruikgemaakt van wbmp, wfxG31Dim, wfxG4, WinCur, WinIco, wpg, wmf of xbm? Er zijn toch een paar aardige functies aanwezig, zoals het toevoegen van watermerken, redelijke batchverwerking en vrij aardige rename opties.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • enkele leuke opties
  • Nederlandstalig
  • onduidelijke interface
  • beperkt
Heel enthousiast zijn we niet over deze software. De interface is té omslachtig wat ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. De rename opties en batchverwerkingen zijn op zich wel handig, en converteren doet het programma wel, maar de algehele gebruikerservaring is matig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's