Lifehack van de week: foto’s bewerken

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over handige software om foto’s te bewerken.

De vakantie is net voorbij, dus heb je waarschijnlijk weer een heleboel vakantiefoto’s gemaakt. De kans is groot dat je dat doet met je smartphone. Omdat je zo een foto maakt met je smartphone, zijn misschien niet alle foto’s van even goede kwaliteit en heb je soms nog wel eens de behoefte om de foto iets te bewerken. Zo wil je misschien even de foto bijknippen, de foto in een ander formaat opslaan of een vreemde schaduw wegwerken. Daarvoor kun je dure software gebruiken zoals Adobe Photoshop, maar tenzij je een studie doet voor ontwerper zul je er waarschijnlijk niet zo goed mee overweg kunnen.

In de lifehack van deze week vind je twee gratis en handige programma’s om even snel je foto’s te bewerken. Het eerste programma is Pixlr Express, een fotobewerkingsprogramma dat direct in je browser werkt, waardoor je dus niets hoeft te downloaden. Enig punt van aandacht is misschien je privacy, want je uploadt je foto’s wel naar de cloud, maar die worden volgens Pixlr niet opgeslagen, dus hoef je je nergens zorgen over te maken. In de lifehack zie je enkele handige opties en korte tips over het gebruik van Pixlr.

Alle informatie over Pixlr, en de informatie over Gimp, vind je in de volledige lifehack van deze week die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Foto & grafisch

Tags: foto's, pixlr, gimp, lifehack