Foto Premium

Foto Premium combineert een aantal Magix-programma's voor het beheren, bewerken en publiceren van foto's. Eerder werden Xtreme Photo designer 7, Xtreme Graphic designer 2 en Foto Manager 2007 gebundeld tot Photo & Graphic Designer 2. In Foto Premium is daar Magix Foto's op CD & DVD 8 deluxe aan toegevoegd.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Foto Premium kent bijna geen vernieuwingen, omdat de pakketten waaruit het bestaat al langer op de markt zijn. Naast Foto Manager 2008 is Foto's op CD & DVD 8 deluxe het enige pakket met nieuwe functionaliteit. De meerwaarde van Foto Premium moet dan ook vooral worden gezocht in de compleetheid ervan en in de samenwerking tussen de individuele pakketten. Met die compleetheid zit het wel goed.

Foto's

Xtreme Photo Designer is bedoeld voor het optimaliseren en bewerken van uw foto's. Behalve de standaardopties voor het verbeteren van contrast, kleuren en helderheid, beschikt het pakket ook over tal van effecten, de optie om rode ogen te verwijderen, maskeer- en tekenmiddelen en een plug-in om kleine oneffenheden van de huid te verwijderen. Helaas kan Xtreme Photo Designer slecht overweg met omvangrijke afbeeldingen. Foto's zien er dan korrelig uit, totdat de resolutie drastisch wordt verlaagd.

Tekenen en Ontwerpen

Met het illustratieprogramma Xtreme Graphic Designer kunt u veel meer dan alleen simpele bewerkingen uitvoeren op foto's. U kunt er op een eenvoudige wijze mee tekenen en allerhande ontwerpen maken, zoals wenskaarten, visitekaartjes, briefpapier, flashbanners en zelfs websites. Dit gaat allemaal intuïtief en met groot gemak. Het is daarom zeer plezierig met Xtreme Graphic Designer te werken.

Publiceren

Met Foto's op CD & DVD 8 kunt u uw foto's nu ook branden op blu-ray en direct plaatsen op YouTube. U kunt de fotoshow geheel zelf samenstellen en voorzien van overgangseffecten, achtergrondmuziek en dynamische menu's. U kunt hiervoor ook de assistent gebruiken. Behalve de vernieuwde exportopties, zijn er ook een aantal nieuwe effecten en kunt u gebruikmaken van een nieuwe muziekeditor. Met Foto's op CD & DVD 8 kunt u snel een goede fotoshow in elkaar zetten en dankzij de Mainconcept encoder is de kwaliteit gegarandeerd.

Foto's beheren

Met Foto Manager kunt u afbeeldingen organiseren, optimaliseren, previewen en exporteren. Het programma accepteert de meeste bestandsformaten, maar geen raw- en tif-bestanden en dat valt tegen. Het organiseren van foto's gaat makkelijk. U kunt albums en subalbums aanmaken, de afbeeldingen voorzien van commentaar, de foto's in categorieën onderbrengen en er een sterrenwaardering aan toekennen. Op die manier vindt u snel de juiste foto in uw collectie terug. Het belangrijkste gemis in Foto Manager is de spilfunctie die het behoort te vormen tussen de verschillende programma's . Er is namelijk geen enkele mogelijkheid om bestanden te laten openen door een van de andere pakketten binnen Foto Premium.

Eenheid

Niet alleen Foto Manager werkt niet samen met de andere pakketten. Alle programma's van Foto Premium staan volledig op zichzelf. Voor u als gebruiker is dat lastig, omdat u vier verschillende pakketten eigen moet maken. Ze hebben allemaal een andere interface, verschillende navigatiemenu's en eigen werkwijzen. Behalve dat het lastig is, irriteert het ook dat u met het ene pakket wel bepaalde bestanden kunt importeren, bewerken en uitvoeren naar hd en met het ander niet.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • compleet
  • geen samenwerking tussen pakketten
Zoals gewend van Magix, krijgt u altijd waar voor uw geld. Op de compleetheid van Foto Premium valt dan ook weinig aan te merken en net zo min op het gemak waarmee u foto's bewerkt, illustraties maakt of fotoshows publiceert. Grootste probleem is het ontbreken van samenwerking tussen de individuele pakketten, waardoor u onnodig veel tijd kwijt bent aan het leren van de individuele mogelijkheden en beperkingen van de pakketten. En dat dit soms ook nog eens gepaard gaat met ergernissen, kan toch niet de bedoeling zijn van een instappakket.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's