Autostitch

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het gratis programma AutoStitch is te downloaden van www.autostitch.net (1,02 MB). Omdat het freeware is, zijn de mogelijkheden beperkt en de instellingen zeer elementair. Toch kunt u het prima gebruiken om foto's aan elkaar te plakken voor panoramafoto's en gigapixel-foto's.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Stel in het menu Edit van het openingsvenster de verschillende opties in. De meeste zijn abracadabra, maar belangrijk is om de Output Size op 100% te zetten, anders verkleint AutoStitch het eindresultaat automatisch tot 10% van de oorspronkelijke grootte en daarmee schiet je meteen je doel voorbij om een maximaal aantal pixels vast te leggen. Zet ook de jpeg-quality (rechtsonder) op een waarde van 90 of hoger, zodat er niet te veel kwaliteit verloren gaat bij de compressie als jpeg-bestand. Als u deze waarden hebt aangepast, kunt u via File, Open de deelfoto's selecteren. Zodra u op OK klikt om ze te openen, schiet AutoStitch in de automatische piloot en resteert u niets anders dan geduldig wachten tot een veelheid aan venstertjes en voortgangsbalkjes is gepasseerd en de montage is afgerond. Afhankelijk van het fotobewerkingsprogramma wat geïnstalleerd is, wordt het resultaat ook automatisch geopend. Het resultaat is zeer acceptabel, mits de deelfoto's goed genomen zijn. Met een paar kleine bestanden is AutoStitch zo klaar, maar met twaalf bestanden van 12 Megapixel, is het de nodige tijd bezig en kunt u op uw gemak koffie gaan drinken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gratis
  • plakt foto's netjes aan elkaar
  • traag bij gebruik met grote foto's
  • veel onduidelijke instellingen
  • default instellingen niet handig
Voor een gratis stitchingprogramma is Autostitch helemaal niet gek, maar u moet het programma wel goed instellen voor een optimaal resultaat. De standaardinstellingen zijn meestal niet goed genoeg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's