Autopano Pro 1.4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
AutoPano behoort in het segment professionele panoramasoftware en is voor €99 online te koop.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De interface en de werkwijze zijn redelijk helder, hoewel sommige opdrachten en knoppen niet meteen te vinden zijn. Verrassend is dat na het selecteren van de bronfoto's het programma meteen ongevraagd begint te rekenen. Dat lijkt niet erg professioneel en tevens duurt het enige minuten voordat u iets kunt doen.

Als de eerste montage echter gedaan is met zeer behoorlijk resultaat, kunt u echter alle denkbare opties nog veranderen. In een zeer uitgebreid werkvenster kunt u onder andere belichting en kleur aanpassen. Per overlap zijn er tientallen overlappingspunten gegenereerd, die desgewenst handmatig zijn te verplaatsen om nog een nauwkeuriger samenvoeging te verkrijgen. Ook in dit venster is het wel even zoeken naar de juiste knoppen. Het resultaat is echter zeer goed, met een acceptabele snelheid. In de demoversie kan het resultaat, ondanks een watermerk, helaas niet worden opgeslagen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • prima resultaat met een acceptabele snelheid
  • veel opties
  • programma gaat ongevraagd bewerkingen uitvoeren
  • prijzig
Autopano is een een pakket wat uitstekend gebruikt kan worden voor het creëren van panorama en zogenaamde Gigapixel foto's. Wel moet u bereid zijn in de buidel te tasten voor het overigens prima resultaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: foto's