Met de nieuwe Raspberry Pi 3 kun je de domotica in je huis een upgrade geven, of aan nieuwe (zwaardere) projecten beginnen. De Raspberry Pi 3 net als zijn voorgangers geen behuizing en daarom is het belangrijk om een case voor je mini-computer te kopen of zelf te bouwen.

De Raspberry Pi 3 heeft dezelfde afmetingen als de Pi 2, daarom kun je dezelfde cases gebruiken voor de nieuwe, snellere domotica-computer. Wanneer je een beetje creatief bent kun je zelf een behuizing knutselen, maar voor minder dan een tientje kun je ook een passende case online kopen.

Lees hier onze review van de Raspberry Pi 3

5. De officiële Raspberry Pi Case

Een zeer betaalbare en aantrekkelijke case is die van Raspberry Pi zelf. Deze case heeft een simpel design dat je Raspberry Pi compact houdt, maar wel goed beschermd. Het nadeel is dat er geen ruimte is voor extra modules of een usb-hub, alleen de standaard printplaat en aansluitingen passen in deze case. Voor ongeveer €9 kun je de case bestellen.

© PXimport

+ Goedkoop, compact
-  Geen ruimte voor extra modules, Standaard design

4. Raspberry Pi case voor buiten

Als je domotica in je tuin of ergens anders in de wilde natuur hebt, dan heb je wat meer nodig dan een simpele case. Een vogelhuisje biedt dan uitkomst. Je komt er niet mee op Vroege Vogels, maar het zorgt wel dat je Raspberry Pi beschermd is tegen weer en wind. Daarnaast is het passende decoratie voor in de tuin.

© PXimport

+ Geschikt voor buiten, Decoratief, Ruimte voor extra modules
-  Vergt enig timmer- en schilderwerk

3. Pibow

Doordat de Pibow case opgebouwd is uit lagen die strak om de componenten van de Rasberry Pi heen zitten, is het een zeer compacte case. De Pibow is beschikbaar in meerdere kleuren en naast kunststof kun je ook voor een houten variant gaan. Voor een persoonlijke behuizing betaal je wel een hogere prijs: kunstof modellen beginnen bij ongeveer 10 euro, als je een houten case wilt ben je het dubbele kwijt.

© PXimport

+ Compact, Veel variaties
-  Prijzig, Geen ruimte voor extra modules

2. SNES cartridge als Raspberry Pi case

Als je ergens nog een oude game voor de Super Nintendo hebt liggen, dan heb je al een potentiële Raspberry Pi-behuizing in huis. Het enige wat je nodig hebt voor een SNESberry is een paar uur vrije tijd en enige doe-het-zelf-ervaring. Het is overigens alleen een optie als je bereid bent om een SNES-game op te offeren, al kun je het verlies ook opvangen door een SNES-emulator op je Raspberry Pi te installeren.

© PXimport

+ Origineel, Gratis,
-  Vernietigen van digitaal erfgoed, Doe-het-zelf-ervaring vereist

1. Raspberry Pi case maken van LEGO

De beste Raspberry Pi-case is een stuk makkelijker in elkaar te zetten dan een SNESberry of een vogelhuisje en je kunt het net zo uniek maken als je eigen LEGO-doos toelaat. Verder heeft ieder weldenkend mens LEGO in huis, dus aan de kosten hoeft het niet te liggen.

© PXimport

Een voordeel ten opzichte van standaard behuizing is dat je LEGO naar wens kunt uitbreiden als je een usb-hub of een extra module aan je Raspberry Pi toevoegt. Je kunt het daarnaast net zo simpel of decoratief maken als je zelf wil: een simpel rechthoekig design houdt je Raspberry Pi beschermd, maar je kan je behuizing ook naar een hoger niveau brengen door er een kasteel omheen te bouwen.

© PXimport

+ Kinderlijk eenvoudig in elkaar te zetten, uit te breiden voor extra modules

- Je moet LEGO in huis hebben of kopen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten