}
abonneren

Raspberry Pi-alternatief Pine 64 speelt 4K-video af

Er zijn genoeg alternatieven voor de Raspberry Pi te vinden, zelfs nu de nieuwe Raspberry pi 3 is uitgebracht. Maar de Pine 64 is één van de beste. Het domotica-computertje kost namelijk net zoveel als de Pi, maar kan 4K-video afspelen.

De Pine 64 is een Kickstarter-project dat inmiddels meer dan 1,7 miljoen dollar heeft opgehaald. De makers van het bordje zijn inmiddels begonnen met de levering, al klagen veel gebruikers dat hun bestellingen wel veel vertraging hebben opgelopen.
 

Zelfde specificaties

De Pine 64 lijkt in veel opzichten op de Raspberry Pi. Het apparaat heeft een Cortex A53 ARM-chip van 64-bit, en werkt met een micro-sd-kaart en een hdmi-aansluiting. Ook zitten er usb- en ethernetpoorten op de Pine, al heeft die maar 2 usb-aansluitingen in plaats van de 4 poorten op de Pi.
 

4K-video

Het grote verschil zit echter in de videochip van het computertje. Waar de Raspberry Pi video's in maximaal 1080p kan afspelen, heeft de Pine 64 een grafische chip die 4K-video kan laten zien.
 

Meerdere modellen

Tel daarbij op dat de Pine naast Linux-distro's ook Android kan draaien, net als Remix OS (een Android-versie voor pc's), en het is een prima computertje. De Pine kost net zoveel als een Raspberry Pi, maar er zijn ook goedkopere modellen beschikbaar met minder werkgeheugen. In het duurste model zit tevens een wifi-module ingebouwd, wat pas in de meest recente versie van de Raspberry Pi werkt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Kickstarter, Raspberry Pi, Domotica, Iot, Raspberry Pi 3, pine, pine 64

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI