Raspberry Pi 3: alles wat je wil weten

De Raspberry Pi 3 is een fijn minicomputertje dat in je broekzak past en dat je overal mee naar toe kunt nemen. Hij is sneller en een stuk krachtiger dan zijn voorgangers. Maar hoe goed is hij nou echt, en wat kun je er allemaal mee? Hier vind je alles wat je wil weten over de Raspberry Pi 3.

 

Review Raspberry Pi 3

 

We hebben de Pi 3 natuurlijk meteen aan een grondige test onderworpen. De review van de Raspberry Pi 3 vind je hier

 

Benchmarks

 

Meer benieuwd naar de harde cijfers? In dit artikel vind je de resutaten van de benchmarktests die zijn gedaan.

 

Toepassingen

 

Bij een taart hoort slagroom, en de slagroom op de Pi zijn de talloze dingen waarvoor je hem kunt gebruiken. Hier staan de leukste op een rij

 

Raspberry Pi Zero

 

Nog steeds te groot? De Raspberry Pi Zero is het kleine broertje van de Pi 3. Ook die hebben we natuurlijk getest

 

Videoreview

 

Met eigen ogen zien wat de Raspberry Pi doet en kan? Bekijk dan de onze videoreview. 

 

 

 

Geruchtenmolen

 

Onderstaande geruchten deden in de aanloop naar de presentatie van de Raspberry Pi de ronde. 

 

Het is nog niet duidelijk hoe de Raspberry Pi gaat heten. Mogelijk is dat simpelweg de Raspberry Pi 3, al zouden we een woordspeling als Pi 3.14 ook kunnen waarderen.

Het nieuws kwam aan het licht door de Zweedse site Swelockers, dat zich baseert op bronnen binnen de organisatie achter de Pi.

Krachtigere processor?

Het is niet direct duidelijk waarin de nieuwe Raspberry Pi moet verschillen dan zijn voorganger, behalve dan dat er hoogstwaarschijnlijk een krachtigere processor in het apparaat zit.
 

Wifi-module

Gebruikers roepen ook al lange tijd om een ethernet-poort die een gigabit-verbinding ondersteunt, en ingebouwde wifi- en bluetooth. Zeker die laatste zijn belangrijk, omdat de huidige Pi's daar nu nog externe aansluitingen (vooral USB) voor nodig hebben).
 

Pi Zero

De Raspberry Pi Foundation kwam vorig jaar al met de Raspberry Pi Zero, een extra kleine versie van de minicomputer. Die was echter niet voor iedereen geschikt, met name omdat de Zero alleen een micro-usb-ingang had en van zichzelf nog geen connectorpins had. De Pi Zero was vooral interessant omdat die zo goedkoop én klein was.
 

Duurder

Volgens de Zweedse geruchtensite gaat de Pi 3 499 kronen kosten. Dat is omgerekend zo'n 52 euro. Maar let wel op: De Pi 2 Model B+ ligt daar ook voor relatief meer geld in de winkel.

Gokje: We vermoeden dat de Pi op 14 maart (3-14) uitkomt. Anders is dat toch een gemiste kans.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten