Nieuwe Nest-thermostaat krijgt groter en slimmer display

Nest heeft een nieuwe versie van zijn slimme thermostaat uitgebracht. Vooral opvallend is het nieuwe display, waarmee het makkelijker wordt om informatie af te kunnen lezen.
Het bedrijf, dat inmiddels onder de Google/Alphabet-paraplu valt, presenteerde de nieuwe thermostaat dinsdagmiddag.

Groter dispaly

De opvallendste verandering is dat het display een stuk groter is. Je kunt daardoor tot wel 40% méér informatie zien op het scherm. Ook is het scherm helderder geworden: Dat is nu 229 PPI, een stijging van zo'n 25% ten opzichte van het oude model.

Slimme informatie

Door het nieuwe scherm wordt het makkelijker informatie af te lezen, maar dat heeft niet alleen met de fysieke afmetingen te maken. De bewegingssensor in de thermostaat zorgt ervoor dat de thermostaat een grote klok weergeeft wanneer iemand op afstand staat, of dat er met koeieletters van een afstand te lezen staat wat de temperatuur is. Komt de gebruiker dichterbij, dan schakelt het display automatisch over naar gedetailleerdere informatie.

Software-update

Overigens is dat een functie die in de toekomst ook in de oude Nest-thermostaten wordt toegevoegd via een software-update. Het is echter nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

De nieuwe thermostaat kost 219 euro, net zoveel als de oude thermostaat. Daarvan gaat de prijs echter omlaag naar 200 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: domotica, nest, thermostaat