Nest komt met derde slimme thermostaat met OpenTherm-ondersteuning

Nest komt met een nieuwe thermostaat naar Nederland. De derde generatie van de thermostaat ondersteunt OpenTherm, waarmee hij beter te gebruiken is met combiketels.

De nieuwe thermostaat was al verkrijgbaar in Amerika, maar is voor de Europese markt aangepast zodat die ook modulerende ketels aan- en uit kan zetten via OpenTherm. Daardoor werkt een ketel met minder warm water, waardoor die op halve kracht kan draaien.

Nieuw uiterlijk

Daarnaast krijgt de Nest ook een nieuw uiterlijk. Het apparaat is iets dunner dan zijn voorganger, en heeft een display dat 40% groter is. De ronde vorm blijft wel, net als de bekende interface die je kunt gebruiken door de ring aan de zijkant te draaien.

Sensoren

De bewegingssensoren in de thermostaat zijn verbeterd, waardoor de sensor ook verder de kamer in kan kijken. Daarmee is het nog makkelijker te bepalen of iemand aanwezig is, wat de thermostaat helpt bij het bepalen van het juiste slimme programma.

Kosten

De nieuwe Nest gaat € 249,- kosten, ruim € 30,- méér dan het oude model. Dat komt volgens Nest door de veranderde wisselkoers van de dollar ten opzichte van de euro. Wie al een bestaande thermostaat heeft, kan die niet inruilen voor het nieuwere model.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: domotica, iot, nest, thermostaat, opentherm