Eindelijk tweestapsverificatie voor Nest-apparaten

De beveiliging van internet-of-thing-apparaten staat op de tocht. Nest neemt nu het voortouw door - eindelijk - tweestapsverificatie uit te rollen voor zijn camera's en thermostaten.

In de vernieuwde Nest-app staat de optie wel standaard uit. Om het aan te zetten, ga je naar Account > Account beheren > Accountbeveiliging. Zet daar Verificatie in twee stappen op Aan.

Omdat via de app camera's en thermostaten op afstand te bedienen zijn, raden we dit uiteraard van harte aan.

Verantwoordelijkheid

Dat het op security-gebied niet al te best gesteld is wat betreft domotica, is al langer bekend. PCM sprak over dit fenomeen met Intel op de Mobile World Congress. Volgens het bedrijf ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de fabrikanten van dergelijke producten, maar ook bij de consument zelf. Die moet bijvoorbeeld geen genoegen nemen met een standaard wachtwoord, maar zelf iets beters verzinnen en instellen.

Aan de andere kant moeten de mogelijkheden er vanuit de fabrikant natuurlijk wel zijn. En daarom is het prettig dat Nest hierin het voortouw neemt, met name omdat het een van de bekendste IoT-merken van het moment is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: camera, security, nest, thermostaat