}
abonneren

BlackBerry maakt 'tracking device' Radar voor vrachtwagenchauffeurs

Met de smartphone-afdeling als zinkend schip voor BlackBerry, is het bedrijf op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Zo introduceert het nu Radar, een systeem voor logistiek medewerkers.

Radar is een 'tracking device' dat bijvoorbeeld achterop vrachtwagens wordt geplaatst. Het is een van de gadgets die BlackBerry onder zijn internet-of-things-label uitbrengt. Het systeem werkt via BlackBerry's cloud en de informatie die het verzamelt, kan daardoor opgevraagd worden via browsers op smartphones, tablets of gewoon via de pc.

Volgens BlackBerry is concurrerende apparatuur vaak te ingewikkeld. Radar moet juist gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date zijn. Het systeem houdt onder meer in real-time bij waar de vracht zich bevindt, hoe het ervoor staat met de temperatuur en luchtvochtigheid in de aanhanger, en geeft warenhuizen een seintje zodra een vrachtwagen in de buurt is.

Internet of Things

Al bij al wil BlackBerry dat logistiek werk een stuk efficienter wordt dankzij Radar. Kortgeleden nog werd duidelijk dat het bedrijf de meeste winst haalt uit softwarelicenties. Daarom gaan we in de toekomst nog veel meer zien van Blackberry's IoT-platform, QNX. Zo wordt er onder meer gewerkt aan een besturingssysteem voor auto's, 'Automotive Safety'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Blackberry, Iot

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI