Android treffen we traditioneel aan op mobiele apparaten. De Slate 21 is hier echter een uitzondering op. Dit is een heuse all-in-one en wordt op de site van HP ook als zodanig aangeprezen.

Het is een wat merkwaardig product. Aangezien Android als besturingssysteem is ontworpen met touchscreen-bediening in het achterhoofd, wordt er bij de Slate 21 geen toetsenbord of muis geleverd. Het is dus echt de bedoeling dat je hem middels het scherm bedient.

Het 21-inch full-hd-scherm (1920x1080) is van een prima kwaliteit. De kleuren zitten allemaal vrijwel goed, alleen het gamma is wat te hoog. Op de bediening van het paneel valt echter behoorlijk wat aan te merken. De opstaande randen rondom het scherm verraden het al een beetje: we hebben hier te maken met een aanraakscherm dat gebruikmaakt van infraroodtechnologie om de aanrakingen te registreren. Deze technologie reageert altijd heel erg snel, maar heeft dus wel de opstaande randjes nodig. Dat is niet bepaald handig bij een besturingssysteem als Android, waarbij je toch regelmatig vanaf de rand of net daarbuiten naar binnen moeten vegen. In de praktijk zitten de randen dan ook behoorlijk in de weg. Verder is het een paneel dat maximaal twee aanrakingen tegelijkertijd kan registreren, niet vijf of tien zoals we dat inmiddels gewend zijn.

Iets wat je nog wel eens mist bij Android-apparaten is de aanwezigheid van volwaardige aansluitingen. Op dit grote model is hier uiteraard de ruimte voor en we zien dan ook in totaal drie usb-aansluitingen en een volwaardig sd-kaartslot. De knoppen waarmee je de Slate 21 handmatig kunt bedienen, zitten aan de rechterzijkant helemaal onderaan. Daarmee kan je het volume en de helderheid regelen en het apparaat aan- en uitzetten. De luidspreker die de gehele rand onder het scherm vult (de grille ervan in ieder geval) kan behoorlijk hard, maar echt wild worden we niet van de kwaliteit. Lage tonen zijn zo goed als afwezig. De speaker vervormt overigens niet noemenswaardig, wat natuurlijk ook wat waard is. Boven het scherm zit een webcam. De ‘kickstand’ aan de achterkant kan overigens ingeklapt worden, zodat je het apparaat helemaal plat kunt leggen.

Onder de motorkap van de Slate 21 zit de Tegra 4-SoC, een chip waarop vier Cortex-A15-kernen zijn gebakken die geklokt zijn op 1,8 GHz. Dit is een bijzonder krachtige chip, waarmee je qua rekenkracht zowel op het gebied van de cpu als de gpu ruimschoots voldoende hebt. Het relatief hoge stroomverbruik is op de Slate 21 niet zo’n probleem als het op een mobiel apparaat is, omdat hier geen accu in zit.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

kwalitatief bovengemiddeld scherm

volwaardige aansluitingen

zeer krachtige SoC

Minpunten

infraroodaanraakbediening

opstaande randen om het scherm

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten