CES 2017: Slimme speaker van Lenovo moet concurreren met Amazon en Google

Naast diverse nieuwe laptops brengt Lenovo dit jaar ook een zogeheten slimme speaker uit. De Smart Assistant kan vanuit je woonkamer verschillende opdrachten voor je uitvoeren. Daarnaast komt het bedrijf ook met een minitoetsenbord voor het aansturen van je smart-tv.

De Lenovo Smart Assistant is een cylindervormige speaker die je in de woonkamer kunt plaatsen. Het apparaat luistert vervolgens naar de omgeving en kan zo stemmen herkennen en opdrachten uitvoeren. Deze digitale assistent kan vervolgens producten bestellen, muziek afspelen, agenda-herinneringen versturen en andere apparaten in huis aansturen.

De Smart Assistant is geheel cloud-gebaseerd, waardoor opdrachten die aan het apparaat worden gegeven, in de cloud worden opgeslagen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen, maar het zorgt er wel voor dat opdrachten beter begrepen kunnen worden en dat het apparaat op den duur 'slimmer' kan worden.

De Smart Assistant is vanaf mei beschikbaar voor een prijs van 129,99 dollar.

Smart Storage

Een ander Lenovo-product dat nauw samenwerkt met de slimme speaker is Smart Storage. Dit is een 6 TB-NAS met verschillende synchronisatiefuncties en dualband wifi. Hierop kun je muziek, foto's en video's opslaan en deze bestanden kun je afspelen door opdrachten te geven aan de Smart Assistant.

De Lenovo Smart Storage komt vanaf mei beschikbaar voor 139,99 dollar.

Controller

Naast de NAS en de slimme speaker kondigde Lenovo vandaag op de CES ook een speciale multimedia-controller aan, dat bestaat uit een draadloze muis en toetsenbord. De controller past in je hand en maakt het mogelijk om onder meer smart-tv's te bedienen. Daarnaast kan de Lenovo 500 Multimedia Controller ook gebruikt worden om Windows 10 te bedienen.

De Lenovo 500 Multimedia Controller is vanaf maart beschikbaar voor 54,99 dollar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: controller, lenovo, smart home, multimedia, ces2017