Chrome verbruikt straks veel minder ram

Een aankomende update voor Google Chrome moet de browser zuiniger om laten gaan met ram (werkgeheugen). Google claimt verbeteringen van onder meer veertig en vijftig procent ten opzichte van de huidige versie.

De verbeteringen worden doorgevoerd in de webversie van Google Chrome 55, die begin december uitkomt. Het Chrome-team dat aan het V8-deel (Javascript) werkt, geeft in een blogpost aan dat websites die veel gebruikmaken van Javascript straks 'veel minder ram verbruiken'. Voorbeelden zijn Reddit, Twitter, YouTube en Imgur. Deze websites nemen in Chrome 54 (en oudere versies) momenteel vrij veel ram in beslag. Dat kan zeker bij goedkopere computers en laptops voor vertragingen zorgen.

Google claimt dat de verbeteringen in Chrome 55 voor een soepelere gebruikservaring moeten zorgen, en onderdelen als 'heap memory' gemiddeld vijftig procent minder ram verbruiken. Het 'zone memory' neemt straks veertig procent minder ram in beslag. Ook geeft Google aan dat er gewerkt wordt aan het optimaliseren van Chrome voor budgetapparaten met minder dan 1GB ram. Concrete informatie ontbreekt echter nog. 

Bron: Google Chrome

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: chrome, internet, ram