Welke Intel NUC past bij jou?

Als je eenmaal besluit om een Intel NUC barebone aan te schaffen, heb je keuze uit een heleboel producten. Om die reden helpen we je graag een handje bij het maken van de juiste keuze. Voor iedere gebruikersbehoefte is er zonder twijfel een goede Intel NUC mini-pc verkrijgbaar!

Gamen

Games zijn er in allerlei soorten en maten. Voor een spelletje flipperen of patience heb je je geen veeleisende hardware nodig. Je kunt dan prima kiezen voor de lichtste en goedkoopste Intel NUC van de vijfde generatie, namelijk de NUC5i3RYK. Ga je geavanceerde 3D-spelletjes spelen, dan speelt de rekenkracht van de processor en grafische processor een belangrijke rol. Je wilt tenslotte zonder haperingen in een acceptabele resolutie spelen. In dat geval is het slim om de NUC5i7RYH aan te schaffen. Dit is de enige Intel NUC met een Core i7-processor van 3,1 GHz. De Iris Graphics 6100 videokaart is compatibel met de meeste games. Voeg daar zelf 16 GB werkgeheugen en een snelle opslagschijf aan toe en je kunt aan de slag.

Beeldbewerking

Het monteren van filmpjes en bewerken van foto’s vereist vanwege de zware software meestal behoorlijk wat rekenkracht van het systeem. Uiteraard is dat voor het Intel NUC vlaggenschip NUC5i7RYH geen enkel probleem, maar er zijn ook goedkopere systemen die hiervoor in aanmerking komen. De Core i5-processor van de NUC5i5RYH en NUC5i5RYK is hiervoor bijvoorbeeld prima geschikt. Laatstgenoemde NUC heeft overigens alleen plek voor een mSSD, dus voor de opslag van de filmpjes en video’s heeft dit exemplaar weinig ruimte. Wil je op hetzelfde apparaat beelden bewerken en opslaan, dan is de NUC5i5RYH een aanrader.

Media afspelen

Intel NUC barebones zijn ideaal geschikt voor het creëren van een mediacenter. Ze zijn namelijk compact, snel en fluisterstil. Bovendien bepaal je zelf welk besturingssysteem je op het apparaat installeert. Met een gratis pakket als OpenELEC lukt het bijvoorbeeld om uitsluitend de populaire mediasoftware Kodi op het systeem te draaien. Alle Intel NUC barebones van de vijfde generatie zijn snel genoeg om mediabestanden in goede kwaliteit af te spelen op een 4k-scherm. Het is raadzaam om een exemplaar te kiezen met ondersteuning voor een 2,5inch-schijf. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een schijf met 2TB opslagcapaciteit monteert, is er genoeg ruimte om alle muziek, series en films op te slaan. Gunstig is dat alle Intel NUC barebones van de laatste generatie 7.1-kanaals audio ondersteunt via de hdmi- of DisplayPort-aansluiting.

Kantoortaken

Indien je de pc alleen gebruikt voor e-mail, tekstverwerken en een beetje internetten, is het zonde om hiervoor de snelste Intel NUC barebone aan te schaffen. Je benut dan namelijk lang niet alle rekenkracht. De NUC5i3RYH en NUC5i3RYK zijn betaalbare mini-pc’s van de vijfde generatie met een Core i3-processor aan boord. De aanwezige kloksnelheid van 2,1 GHz is ruim voldoende om tegelijkertijd aan meerdere documenten te werken, e-mails te antwoorden en op internet te surfen. Als je het belangrijk vindt dat het systeem iedere dag snel voor je klaarstaat, installeer je het besturingssysteem bij voorkeur op een mSSD.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Barebones

Tags: intel, nuc, barebones