Line-up Intel NUC

Intel is alweer aanbeland bij de vijfde generatie van zijn NUC pc’s. De familie telt in totaal zeven leden.

NUC5i7RYH

Wanneer je de beste systeemprestaties wenst, ben je bij deze barebone aan het juiste adres. De NUC5i7RYH is namelijk als enige NUC gebaseerd op een Intel Corel i7-processor met een kloksnelheid van 3,1 GHz. Dankzij de rappe videokaart gebruik je de mini-pc probleemloos voor grafische doeleinden. Voor de opslag is er in de behuizing plek voor een 2,5inch-schijf of mSSD. In tegenstelling tot de meeste andere barebones, heeft de NUC5i7RYH al een draadloze netwerkadapter ingebouwd met ondersteuning voor wifi en bluetooth. Op het gebied van connectiviteit zijn er op dit apparaat zes usb-poorten (waarvan twee intern), een hdmi-poort en een DisplayPort-aansluiting beschikbaar.

Prijs: 549 euro

NUC5i5RYH

De NUC5i5RYH is een alleskunner tegen een betaalbare prijs. De drijvende kracht van dit handzame apparaatje is een Intel Core i5-processor van 1,6 GHz. Bij zware werkzaamheden schakelt de cpu automatisch over naar de turbomodus, waarbij er een maximale kloksnelheid van 2,7 GHz haalbaar is. Met één schroefje haal je het deksel eenvoudig van de behuizing, zodat je extra pc-componenten kunt toevoegen. Je hebt de keuze om een 2,5inch-schijf of mSSD in te bouwen. De NUC5i5RYH ondersteunt van zichzelf al wifi en bluetooth, dus daar hoef je niet meer naar om te kijken. Aan de voorzijde staan twee usb-poorten paraat, waarvan er één in staat is om mobiele apparatuur op te laden.

Prijs: 379 euro

NUC5i5RYK

Dat het allemaal nog kleiner kan, bewijst de ultracompacte barebone NUC5i5RYK. De behuizing is slechts 3,27 centimeter dik, terwijl de specificaties gelijk zijn aan de NUC5i5RYH. Het enige verschil dat er geen plek is om een 2,5inch-schijf te monteren. Geen nood, want er is nog wel ruimte over voor een mSSD. Bijkomend voordeel is dat deze opslagschijf een stuk sneller reageert, zodat het besturingssysteem vliegensvlug opstart.

Prijs: 379 euro

NUC5i3RYH

Lang niet iedereen heeft behoefte aan een barebone met een supersnelle cpu. Voor eenvoudige pc-taken kun je prima uit de voeten met een Intel Core i3-processor. Dit type met een kloksnelheid van 2,1 GHz zit standaard op het moederbord van de NUC5i3RYH gemonteerd. Met zesmaal usb, eenmaal hdmi en eenmaal DisplayPort kun je met deze mini-pc alle kanten op. Dankzij de ingebouwde sata3-controller bouw je een 2,5inch-schijf in voor de opslag van grote bestanden. Wens je meer snelheid bij het benaderen van (opstart)bestanden, dan plaats je als alternatief een mSSD. Een draadloze netwerkkaart en bluetooth-adapter zijn voorhanden om eenvoudig met netwerkbronnen en mobiele apparatuur te communiceren.

NUC5i3RYK

De NUC5i3RYK is het kleinere broertje van de NUC5i3RYH. De behuizing is namelijk ruim anderhalve centimeter platter. De reden hiervoor is dat Intel de sata3-connector voor aansluiting van een 2,5inch-schijf achterwege heeft gelaten. De NUC5i3RYK is vooral geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een snel opslagmedium en het systeem niet zozeer gebruiken voor het opslaan van grote hoeveelheden data. De NUC5i3RYK en NUC5i3RYH zijn verder identiek aan elkaar.

Prijs: 299 euro

NUC5i5MYHE

De NUC5i5MYHE is ontworpen voor het gebruik in kleine tot middelgrote bedrijven waarbij de ruimte van werkplekken beperkt is. De Intel Core i5-5300U vPro met een kloksnelheid van 2,3 GHz vormt het hart van de machine. Voor extra rekenkracht schaalt deze processor zo nodig tijdelijk op naar 2,9 GHz. Een groot voordeel is de aanwezigheid van Intel vPro. Met behulp van deze technologie lukt het om veel hardware- en softwareproblemen op afstand op te lossen. Ideaal gereedschap dus voor een systeembeheerder binnen een bedrijf. De NUC5i5MYHE heeft een seriële poort in huis voor eventuele koppeling met een kassasysteem. Verder hebben gebruikers gelegenheid om een 2,5inch-schijf of mSSD in te bouwen. Tot slot stuurt de grafische adapter van deze mini-pc maximaal drie beeldschermen aan.

Prijs: 500 euro

NUC5i3MYHE

Net als de NUC5i5MYHE is ook de NUC5i3MYHE louter voor business-doeleinden ontwikkeld. De mogelijkheden en de hieraan gerelateerde voordelen zijn dan ook nagenoeg gelijk. Een verschil is dat laatstgenoemde barebone een Core i3-processor bevat. Met een respectabele kloksnelheid van 2,1 GHz lukt het moeiteloos om veelvoorkomende pc-taken vlot uit te voeren. Verder is Intel vPro-technologie achterwege gelaten, waardoor deze mini-pc aantrekkelijk is geprijsd.

Prijs: 305 euro

Geschreven door: admin-0 op

Category: Barebones

Tags: intel, nuc, barebones