Android 8: wanneer krijg jij de update naar Oreo?

Wanneer krijgt jouw telefoon de update naar Android 8.0 Oreo? Dat verschilt bij Android per merk en per type smartphone. Het is altijd maar de vraag of jouw toestel de grote oversteek gaat maken. In dit artikel houden we je up-to-date over de plannen van de verscheidene smartphone-bouwers.

Android 8.0 Oreo is de opvolger van Android 7.0 Nougat. Handigheidjes als picture-in-picture en een verbeterd notificatiecentrum maken er deel van uit. Lees in dit artikel wat er allemaal nieuw is in Android O.

Google

Het zal je niet verbazen dat Android 8.0 als eerste lanceert voor Googles eigen telefoons, zoals de Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL en de Nexus 5X / 6P. Sinds augustus 2017 is Android O voor deze toestellen beschikbaar, en in december volgde al de update naar Android 8.1.

LG

Vanuit LG is er nog geen bevestiging rond updates. De V30 heeft de update reeds gekregen in Zuid-Korea, maar in andere landen nog niet. Andere recente modellen die vrijwel zeker de update krijgen zijn de LG G6 en de LG Q6, maar zeker weten doen we het nog niet.

De LG G6 krijgt vrijwel zeker een update.

Sony

Sony is net als bij de vorige Android-versie relatief snel met het beschikbaar stellen van de update. Toestellen uit de XZ-serie (waaronder XZ1 en XZ Premium), plus de X Performance hebben op het moment van schrijven de update gekregen. Daarnaast draaien de nieuw aangekondigde XA2 en XA2 Ultra uit de doos op Android 8.0. Overige modellen uit de X en XA1-serie krijgen de update ook, maar wanneer is nog niet bekend.

Samsung

De update is inmiddels uit voor de Galaxy S8 en de Galaxy Note 8. Opvallend is dat de nieuwe Galaxy A8 uit januari 2018 standaard niet op Android 8.0 draait, maar nog op Android 7. Een update wordt wel verwacht, zo ook voor de S7-toestellen.

Samsung's Galaxy S8 en Note 8 krijgen de update ook, maar wanneer?

OnePlus

Inmiddels is Android 8.0 uit voor de OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 en OnePlus 5T. Oudere OnePlus-modellen krijgen de upgrade niet.

Nokia

De Nokia 8 kreeg als een van de eerste toestellen de upgrade naar Android Oreo, in november van 2017. Eind januari 2018 volgden de Nokia 5 en 6. De Nokia 2 krijgt in een later stadium gelijk een upgrade naar Android 8.1, de Nokia 3 eerst nog naar 8.0.

Huawei en Honor

Huawei heeft inmiddels enkele telefoons uitgebracht die standaard al op Android 8.0 draaien. De bekendste voorbeelden zijn de Huawei Mate 10 en de 10 Pro, en de oudere Mate 9 kreeg de update eind 2017 ook. Toestellen die in de toekomst volgen zijn onder meer de Honor 8, Huawei P9 en P10. De vraag is alleen nog even wanneer.

Huawei houdt van zijn eigen Android-skin, dus je zal even moeten wachten op een eventuele update.

Motorola

In tegenstelling tot Huawei levert Lenovo zijn Moto-telefoons met een zo-goed-als-kale-versie van Android. Dat betekent dus dat de update relatief snel klaar kan zijn. De volgende modellen krijgen de update sowieso, maar wanneer is nog niet duidelijk: Moto Z, Moto Z Play, Moto Z 2 Play, Moto Z2 Force, Moto G5 en G5S, Moto G5S Plus en Moto X4.

HTC

HTC staat er om bekend updates snel uit te rollen, en het bedrijf heeft ook al enkele telefoons uitgebracht die standaard op Android 8.0 draaien. Dat zijn de U11 Plus en U11 Life. De standaard U11 draait er niet op, maar heeft de update inmiddels gekregen. Modellen die spoedig volgen zijn de HTC U10 en HTC U Ultra.

Asus

Asus voegt daad bij woord en heeft de update inmiddels uitgebracht voor de nieuwe ZenFone 4-serie (december 2017), als ook de ZenFone 3-reeks (januari 2018). Het bedrijf heeft wel meer telefoons op de markt, waaronder de ZenFone Zoom S. Of ook die de update krijgen, is niet bekend.

BlackBerry

Tot slot dan BlackBerry. De BlackBerry KEYone krijgt de Android 8.0-update sowieso, de vraag is nog even wanneer. Hetzelfde geldt voor de Blackberry Motion. Bekend is wel dat de Priv de update niet krijgt.

De BlackBarry KEYone krijgt de update sowieso, de Priv niet.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Android

Tags: sony, lg, huawei, asus, google, htc, nokia, blackberry, motorola, oneplus, android o