Verkoop OnePlus 3 tijdelijk stopgezet

OnePlus stopt tijdelijk met het leveren van de OnePlus 3. De vraag naar de nieuwe telefoon is zo groot dat het bedrijf de productie niet moet stilzetten.

Dat laat het bedrijf weten. Tussen 9 augustus en 12 september worden er geen bestellingen meer aangenomen uit 24 Europese landen, waaronder Nederland en België. Na die tijd wordt het waarschijnlijk wel weer gewoon mogelijk de telefoon te bestellen - al weet je dat met OnePlus natuurlijk nooit.
 

Grote vraag

Volgens OnePlus is de vraag naar de telefoon te groot, en kan het bedrijf het grote aantal bestellingen niet bijhouden. De oprichter van OnePlus zegt dat de OnePlus 3 'de snelst verkopende telefoon' van het bedrijf is. Dat heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat de OP3 de eerste telefoon is die niet te koop is met een 'invite', iets wat bij de OnePlus One, de OnePlus 2 en de OnePlus X aanvankelijk wel het geval was.
 

Bestellingen geleverd

Tot 9 augustus worden bestellingen nog gewoon in behandeling genomen en op tijd verstuurd. Ook kopers die het toestel al hebben besteld krijgen die gewoon op tijd thuis gestuurd.
 

Invites

OnePlus maakt telefoons met high-end specificaties voor een lage prijs. De OnePlus One had bijvoorbeeld dezelfde specificaties als de beste andere telefoon van die tijd (de Samsung Galaxy S5), maar kostte slechts de helft van de prijs. Die prijs kon onder andere zo laag zijn omdat de telefoons alleen te bestellen waren met een invite, die zeldzaam waren. Weinig mensen konden de telefoon daarom ook daadwerkelijk kopen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: oneplus 3, oneplus