}
abonneren

Review: Energy x7 Quad 3G

We moesten zelf ook even Googelen toen we deze tablet kregen, want we hadden nog nooit van het Spaanse merk Energy gehoord. Toen we de x7-tablet kregen, raakten we meteen in de war. Want dankzij de sleuf voor een SIM-kaart en het telefoon-icoontje op de homepage kan je er ook mee bellen. Heeft Energy nou een kleine tablet gemaakt, of eerder een gigantische telefoon?

Stiekem hopen we een beetje op het eerste, want als tablet is de x7 best een prima apparaat. Geen enorm zware specificaties - er zit een 1.2GHz quadcore-processor in, die zorgt dat het apparaat op Android 4.2 redelijk soepel loopt. Ook het scherm is best prima, een IPS-model met een resolutie van 1280x800. De tablet is dankzij zijn 16:10-beeldformaat vrij langwerpig. 

Motorola-koelkast
Daarmee heeft de x7 ook wel wat weg van de vorm van een telefoon, maar het ding is belachelijk groot om vast te houden als zodanig, want met 11,5 cm doorsnee kun je 'm met je hand maar nauwelijks vasthouden, en als je dat toch lukt zit de microfoon ergens onder je kin. Het geluid is weliswaar vrij goed, maar toch... Als je met de x7 in het openbaar gaat bellen voel je je toch alsof je zo'n oude jaren 80-Motorola-koelkast vast houdt.

 

Geen fysieke toetsen
De meeste tablets hebben vaak nog wel een fysieke home- of bladerknop, maar dat ontbreekt bij deze Energy-tablet. Uit gewoonte tik je daardoor nog wel eens onder het beeldscherm, omdat je daar toch een thuisknop mag verwachten. Maar het welaten van zo'n knop maakt een dergelijke tablet natuurlijk wel goedkoper.

Conclusie
De Energy x7 Quad 3G is een prima apparaatje om te gebruiken als (extra) tablet voor onderweg of thuis op de bank. Om te bellen is 'ie een stuk minder geschikt, daarvoor kun je beter een gewone smartphone gebruiken.

 

Specificaties Energy x7 Quad 3G  Prijs: € 189
   
Schermformaat 7 inch
Beeldresolutie 1280 x 800
Beelverhouding 16:10
Processor Cortex A7 1.2GHz
Grafische chip PowerVR SGX
Werkgeheugen 8 GB
Interne opslag 16 GB
Uitbreidingsslot Micro-SD Max. 64 GB
Wifi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0
Telefonie 2G / 3G
Gewicht 310 gram

 

Meer info: http://www.energysistem.com/

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Algemeen

Tags: Review, hardware

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI