abonneren

PCM-weekoverzicht: Virtuele netwerken opzetten en beheren

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

VLAN opzetten en configureren met pfSense

Wie meer controle wil over zijn netwerkverkeer, kan het aanleggen van virtuele netwerken (vlan's) overwegen. Eerder gingen we al in op de voordelen daarvan. En deze week kijken we naar het opzetten ervan. Daarvoor gebruiken we pfSense. Lees hier over de installatie en configuratie.

Elektrische steps zijn helemaal niet zo duurzaam

Van elektrische steps wordt vaak gezegd dat ze duurzaam zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo, of is het een wassen neus? Daar is onderzoek naar gedaan en nu blijkt het genuanceerder te liggen, wat te maken heeft met de productie ervan. Weer een voorbeeld van de complexe klimaatproblematiek.

Fake news op Facebook bestrijden: Doet men voldoende?

Het wemelt op Facebook van het 'fake news', dat hoeven we je niet meer te vertellen. Wat wordt er eigenlijk tegen gedaan? Het sociale netwerk analyseert berichtgeving op zijn platform niet alleen, maar met de hulp van externe partijen. En die zijn best kritisch op hun opdrachtgever.

NVMe, Pci-express en M.2-2280: Ssd-termen uitgelegd

Het beste wat je voor een trage pc kan doen, is de harde schijf vervangen voor een solid state drive, in de volksmond een ssd. Toch is het niet zo eenvoudig om het juiste type te kiezen. Er zijn verschillende form factors met diverse aansluitingen. We leggen de belangrijkste termen uit in dit artikel.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures