}
abonneren

Nvidia voegt data-tracker toe aan driver-updates

Nvidia heeft een aantal trackers toegevoegd aan zijn meest recente driver-package. Daarmee wordt telemetrie verzameld van de gebruiker, merken verschillende gebruikers op. Het is lastig die uit te schakelen.

Dat laat onder andere MajorGeeks.com weten.
 

GeForce Experience

Het lijkt te gaan om een update van GeForce Experience, een programma om drivers van de videokaart te updaten, maar het zou ook kunnen dat het om een algemene update van de drivers gaat.
 

Telemetrie

Nvidia voegt een aantal pakketjes toe aan zijn drivers waarmee verschillende soorten data worden verzameld van het OS. Het gaat onder andere om telemetrie van het besturingssysteem, zoals welk moederbord en welke chip je gebruikt, hoe vol je geheugen vaak zit, en hoe intensief je je videokaart gebruikt. Daarnaast wordt er echter ook informatie verzameld over welke monitor je gebruikt, en welke software je gebruikt - en niet alleen de games die je speelt, maar alle vormen van software.
 

Veranderde gebruiksvoorwaarden

Het is nog niet zeker wat het doel is van de toegevoegde code. Mogelijk gebruikt Nvidia het alleen voor het verzamelen van relevante telemetrie om zijn software op aan te passen, maar dat is maar moeilijk te rijmen met de nieuwe algemene voorwaarden van het bedrijf. Daarin staat namelijk dat Nvidia het recht heeft die informatie door te verkopen aan adverteerders:

We may from time to time share your Personal Information with our business partners, resellers, affiliates, service providers, consulting partners and others in order to provide our Services to you.

We also permit third party online advertising networks and social media companies to collect information about your use of our website over time so that they may play or display ads that may be relevant to your interests ...

 

Nieuw verdienmodel?

Het bedrijf gebruikt voor de data een unieke tracker, die bovendien tot de persoon te herleiden is omdat je GeForce Experience moet valideren met een emailadres.

Al met al lijkt Nvidia een nieuw verdienmodel op te zoeken, één dat met de opkomst van Windows 10 steeds schoorvoetender wordt geaccepteerd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Nvidia, data, data tracker

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR