}
abonneren

Nest komt met persoonsherkenning en geschiedenistijdlijn in app

Nest heeft een nieuwe update doorgevoerd aan de app, waarmee je bij het gebruiken van de Nest Cam kunt zien wanneer er een persoon voorbij komt lopen. Daarnaast krijgen betalende gebruikers van Nest Aware er een 'Beeldlijn' bij, waarmee je makkelijker door de geschiedenis van opnames door kunt scrollen.

Dat laat het domotica-bedrijf weten. De update is per direct beschikbaar voor gebruikers van de Cam.
 

Outdoor

De update komt ter voorbereiding van de Nest Cam Outdoor, de beveiligingscamera die buitenshuis gebruikt kan worden en die 'in de herfst' van dit jaar beschikbaar komt.
 

Persoon of dier

De 'Persoonsmeldingen'-update werd al eerder aangekondigd, maar is nu ook daadwerkelijk doorgevoerd in de app. Met de feature krijg je een specifieke melding als de camera een persoon detecteert. Daarbij maakt de camera nu onderscheid tussen mensen en bijvoorbeeld huisdieren, of voorbijrijdende auto's met de lichten aan.

Dat is altijd een probleem geweest met de Cam, waarvan we ook al in onze review schreven dat de bewegingssensor te gevoelig was. De beeldanalyse wordt geregeld via internet (via de servers van Google), dus je hebt er wel een abonnement op Nest Aware bij nodig.
 

Beeldlijn

Het Nest Aware-abonnement is ook nodig voor de andere functie, 'Beeldlijn'. Dat is een verbetering van de bestaande geschiedenis van de Nest Aware-app. Beeldlijn is een tijdlijn waarin je door alle gebeurtenissen heen kunt scrollen. Bij een belangrijke gebeurtenis kun je je video vanaf dat moment laten afspelen. Wie geen abonnement op Aware heeft, kan alleen tot maximaal 3 uur terugkijken, en alleen naar losse beelden in plaats van video's.
 

Niet lokaal opslaan

Nest zegt dat het niet van plan is de mogelijk toe te voegen om beelden lokaal op te slaan. Veel gebruikers van de Nest Cam willen hun beelden bijvoorbeeld op een NAS opslaan, maar dat maakt het analyseren ervan volgens Nest moeilijker. "Kort gezegd, daar zijn andere IP-camera's beter in", zegt het bedrijf.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Nest, Nest Cam

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI