Microsoft stuurt HoloLens de ruimte in

Microsoft werk samen met NASA om zijn augmented reality-bril HoloLens de ruimte in te krijgen. Aankomend weekend al wordt deze meegenomen naar het International Space Station (ISS).

De onderneming heet SideKick. Zodra astronauten de bril opzetten, kunnen grondoperators door de ogen van de ruimtevaarders meekijken en instructies geven. Zowel via spraak als door aantekeningen te maken in het gezichtsveld van de astronaut. Microsoft noemt dit Remote Expert Mode, waar onder andere Skype voor wordt ingezet.

In Procedure Mode worden computergeanimeerde beelden over de werkelijkheid heengelegd, het paradepaardje van HoloLens. Ook dat moet astronauten helpen bij hun taken. Daarnaast hoopt Microsoft dat de bril beginnende astronauten kan helpen bij hun training. In eerste instantie gaat één bril omhoog, in een later stadium volgt een tweede.

NASA's bril

NASA werkt ook zelf aan een slimme bril. Daarvoor is eerder al de samenwerking aangegaan met de Osterhout Design Group, een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft met smart glasses. Deze moet soortgelijke toepassingen kennen als HoloLens, maar onduidelijk is nog wanneer deze bril er komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: nasa