KickassTorrents offline na domein-verhuizing

KickassTorrents is verplaatst naar een nieuw domein en daar prompt offline gehaald. De beruchte torrentsite verkaste naar een server op het Britse Isle of Man, maar dat haalde de notoire downloadsite meteen offline. KickassTorrents is nu te bereiken op een domein op Costa Rica.
KickassTorrents verplaatst ieder jaar naar een ander domein, zodat het minder snel aangepakt kan worden door boze auteursrechtenorganisaties. Die hebben in ieder land een andere jurisdictie, dus voordat ze een zaak tegen KAT kunnen voorbereiden is de site alweer ergens anders naartoe. KickassTorrents wordt dan ook amper aangepakt door dergelijke organisaties.

Zero tolerance

Helaas is de recente verhuizing naar het .im-domein minder soepel verlopen. Hoewel het gebied onderdeel is van Groot-Brittannië, heeft het wel een eigen wetshandhaving. Er heerst dan ook een zero tolerance-beleid voor wat betreft downloadsites.

Costa Rica

Inmiddels is KickassTorrents alweer bereikbaar via een ander domein: KickassTorrents.cr. Dat domein is van Costa Rica, een veilige haven voor notoire sites als KAT. Ook was een kloon van The Pirate Bay destijds op dat domein te vinden toen de downloadsite tijdelijk offline was.

Notoir

KickassTorrents is de grootste torrentsite op internet. Hoewel de site in aantal bezoekers en aantal torrents groter is dan The Pirate Bay, is KickassTorrents lang niet zo notoir. De site wordt amper lastiggevallen door auteursrechtenorganisaties, maar dat komt wel omdat KAT regelmatig zijn domeinnaam verandert. Zo valt het domein elk jaar onder een andere jurisdictie, waardoor het moeilijker is om de site legaal aan te pakken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: kickass, kickasstorrents, domein, kat