Het huis van de toekomst: Google maakt ontwikkelplatform voor Nest

Google begint langzaam te bouwen aan een eigen platform voor 'slimme' huizen. Dat begint met Nest, de slimme thermostaat die Google onlangs overnam. Dat bedrijf heeft zijn werk nu opengegooid voor ontwikkelaars.

Het bedrijf heeft een eigen Software Development Kit gelanceerd. Daarmee kunnen ontwikkelaars hun software laten draaien op de hardware van Nest.

If This Then That

Als voorbeeld noemt Google de samenwerking met If This Then That (IFTTT). Daarmee kunnen gebruikers bepaalde online acties aan elkaar koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een sms'je naar de buren laten sturen wanneer de Nest-rookmelder afgaat.

Slimme toepassingen

Andere samenwerkingen die Google nu al heeft zijn die met Mercedes, waardoor je via een app contact kan maken met je thermostaat voor wanneer je thuiskomt, en is er een speciale slimme armband ontwikkeld, genaamd Jawbone. Die geeft aan de thermostaat door wanneer je wakker bent, zodat je nooit meer in de kou zit.

In de toekomst moeten ontwikkelaars zelf dit soort toepassingen gaan bedenken. Daarvoor gaat Nest zelf alle aangesloten apps keuren om te zorgen dat er een optimaal gebruikersgemak ontstaat.

Huis van de Toekomst

Woensdag begint de ontwikkelaars-bijeenkomst Google I/O. Hoogstwaarschijnlijk gaat Google daar meer presenteren over een 'smart home'-platform. Met smart homes wil Google uiteindelijk meer hardware aansluiten op het internet, zodat huizen en inboedel zich gaan aanpassen aan jouw leefgedrag. Zo kan bijvoorbeeld de thermostaat aanspringen wanneer je vlak bij huis bent.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: open source, smart home, sdk