Google komt met tweede generatie OnHub-router

Google komt met een tweede OnHub-router, de eigen router die het bedrijf maakt. Het apparaat ziet er iets anders uit, en ondersteunt bediening via handgebaren.
Waar de eerste OnHub nog werd gebouwd door TP-Link, wordt de nieuwe gemaakt door Asus. Google maakt vaker gebruik van andere fabrikanten om zijn eigen hardware te laten bouwen, zoals het ook doet met de Nexus-telefoons die door LG en Huawei worden gemaakt.

Wave Control

De tweede generatie OnHub is redelijk hetzelfde als de eerdere variant, al ondersteunt het apparaat nu wel handgebaren. Google noemt dat 'Wave Control', waarmee de router een sterker wifi-signaal kan uitstoten wanneer de gebruiker zijn hand over het apparaat zwaait.

Slimme antennes

Ook bevat de OnHub 'slimme antennes', waarbij de router de beste configuratie van antennes en frequenties gebruikt wanneer er meerdere apparaten tegelijk zijn aangesloten. Daarvoor is een software-update nodig, die ook de huidige OnHub ontvangt.

Weave

Aan de binnenkant is de OnHub redelijk hetzelfde als het eerste model. Hij ondersteunt 801.11 a/b/g/n/ac-wifi en heeft 4 GB aan intern geheugen. Het model ondersteunt bluetooth, en het open IoT-protocol Weave.

De nieuwe router gaan 220 dollar kosten. Net zoals bij de eerste router is het echter niet bekend of het apparaat ook in Europa op de markt komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: asus, google, router, onhub 2, onhub