AVM biedt updates voor gehackte routers XS4All

AVM heeft een nieuwe update uitgebracht, waarmee het lek dat werd aangetroffen bij routers van verschillende klanten van XS4All, wordt gedicht.

De aanvallen op de FRITZ!Box van de afgelopen dagen zijn getraceerd. Door intensief onderzoek is AVM erin geslaagd de aanvalspatronen van de daders te identificeren. Daaruit blijkt dat de daders via poort 443 een aanval hebben uitgevoerd en zo in de FRITZ!Box zijn binnengedrongen. 

De getraceerde aanvallen betreffen alleen FRITZ!Box-modellen waarbij de MyFRITZ-dienst of de toegang op afstand door de gebruiker is geactiveerd. Aangezien naast de toegangsgegevens wellicht meerdere wachtwoorden zijn buitgemaakt, adviseert AVM gebruikers dringend alle wachtwoorden en toegangsdata van hun FRITZ!Box te vernieuwen.

 

Er zijn inmiddels firmware updates voor een aantal modellen van de FRITZ!Box beschikbaar om een aanval via poort 443 te voorkomen. Of ook voor jouw FRITZ!Box een update beschikbaar is kan je hier zien: http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html

Informatie over het uitvoeren van een update vind je hier:
http://service.avm.de/support/en/skb/FRITZ-Box-7390-int/2:Updating-FRITZ-OS

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: lenovo, avm