}
abonneren

Alles over de slimme bril Huawei x Gentle Monster Eyewear

slimme bril Huawei
Even dachten we nog dat het een 1-april-grap was, maar Huawei is zijn aanbod echt aan het uitbreiden in de richting van brillen. Het Chinese smartphonebedrijf is een partnerschap aangegaan met Gentle Monster en heeft daarmee verschillende monturen ontwikkeld die zijn voorzien van tech.

Tijdens de aankondiging van de nieuwe telefoons Huawei P30 en P30 Pro kwam de verrassing: Huawei maakt Smart Eyewear. In de trailer ervan is te zien dat er een telefoon oplicht, waarna een man zijn bril opzet en tweemaal op het montuur tikt. De man begint te praten en heeft een gesprek, via zijn montuur. Dat is of een voice assistant, of een andere persoon die nogal robotisch praat. Hoe hij hoort wat de ander zegt, dat wordt niet duidelijk uit deze trailer.

Semi-open speakers

Maar wat research maakt duidelijk hoe het werkt: er zitten microfoons en speakers in de poten van de bril. Huawei noemt het ‘semi-open’ speakers, wat anders is dan traditionele speakers omdat deze technologie gebruiken die een soort straal van geluid vormen. Hierdoor kan het geluid in een keer naar het oor van de brildrager worden verzonden, waardoor niet iedereen om je heen alles hoort wat de persoon aan de andere kant van de lijn zegt.

Het is nog onduidelijk in hoeverre anderen kunnen meegenieten van je gesprek. De bril kan een hulpstuk van je smartphone zijn dankzij de 2,200 mAh batterij. Hij kan draadloos opladen middels een speciaal brillenhoesje en via de USB-C-poort. Er zit ook een voice-assistant ingebouwd. De bril is water- en stofresistent (IP67) en kan via Bluetooth aan je telefoon worden gelinkt. Op dit moment zijn er nog geen andere mogelijkheden aangekondigd voor de bril.

Bluetooth-bril

In tegenstelling tot de geruchten, namelijk dat Huawei aan een augmented reality-bril zou werken, is deze bril eigenlijk vooral een soort Bluetooth-apparaat. Het is niet een wearable die je stappen telt, en het is ook niet een apparaat waarmee je scherm in het glas wordt geprojecteerd zoals Google Glass. Er zit überhaupt geen camera in de bril en geen display of knoppen. Je kunt hem alleen bedienen met het touchpaneel op de linkerpoot van de bril.

Het Koreaanse modemerk Gentle Monster is erbij gehaald om hippe monturen te maken. De glazen kunnen zowel gewoon brillenglas zijn als zonnebril en in verschillende diktes. Of de brillen kunnen worden uitgebreid met bijvoorbeeld een camera, dat is nog onbekend. Het kan natuurlijk zijn dat Huawei wil waken voor de problemen waarmee Google Glass worstelde, namelijk dat je mensen zonder dat ze hiermee akkoord waren redelijk stiekem zou kunnen filmen.

De adviesprijs van de brillen is nog niet bekend. Ze worden verwacht in juli.

Geschreven door: Laura Kempenaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Huawei, Iot

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI