abonneren

Algemeen

Zo genereer je elektriciteit in een off-grid Tiny House

In Nederland leven we met water, maar we maken ook veelvuldig gebruik van wind en zon om in onze levensbehoeften te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan zelfvoorzienend leven. Je kunt stroom opwekken door zonnepanelen op je huis of Tiny House te leggen, maar genereert dat genoeg elektriciteit om comfortabel te wonen in een off-grid Tiny House?

- Door Laura Kempenaar | 16/09/19 10:00

De toekomst van de smartphone- en tabletstylus

Het lijkt maar een simpel plastic stokje, maar hij heeft de manier waarop we technologie gebruiken aanzienlijk veranderd. Sterker nog, Samsung maakt nog steeds gebruik van de stylus in zijn reeks Note-telefoons. Toch zie je ze daarbuiten steeds minder. Heeft de stylus nog wel toekomst?

- Door Laura Kempenaar | 02/09/19 10:00

Elektrische steps zijn helemaal niet zo duurzaam

In Nederland zie je ze weinig, omdat ze door de overheid niet zijn toegestaan en eigenaren een boete riskeren door ze toch op de openbare weg te gebruiken. In het buitenland is dat anders, want bijvoorbeeld in Los Angeles zijn elektrische steps overal te vinden. Elektrisch, dus duurzaam? Dat blijkt tegen te vallen.

- Door Laura Kempenaar | 26/08/19 10:00

Algoritmes zetten ons soms op verkeerde been

We hebben inmiddels met computers en internet veel data verzameld en Google is het niet het enige bedrijf dat daar veelvuldig gebruik van maakt. Je kunt die data echter ook verkeerd inzetten, waardoor je verkeerde aannames doet. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een onderzoek naar algoritmes van de UvA in samenwerking met gemeente Amsterdam en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

- Door Laura Kempenaar | 19/08/19 10:00

Laatste Vacatures